Căutați mărțișoare deosebite? Le găsiţi la Târgul de Mărţişor

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă aşteaptă, în perioada 26 februarie – 2 martie 2018, la a doua ediție a Târgului Tradițional de Mărțisor, în curtea palatului Reduta, Cluj Napoca, Str. Memorandumului nr. 21.

„Mai avem doar câteva zile până la deschiderea Târgului de Mărțișor organizat în curtea Muzeului Etnografic. Sunt în pregătire pentru dumneavoastră flori, zânițe, ceramică pictată, pisici, bufnițe, elfi și ghiocei. Idei năstrușnice și vesele, puse în practică de artiști plastici și de meșteșugari, vă vor surprinde și binedispune”, ne transmit organizatorii.

Prima ediție a Târgului Tradițional de Mărțișor a fost un succes. Aprecierile participanților, fie ei meșteșugari, artiști plastici, cumpărători sau vizitatori, au făcut ca organizarea târgului să devină o tradiție și un eveniment anual de referinţă în viața culturală clujeană. A doua ediție a târgului reuneşte artizani, mesteșugari, creatori ai unor mărțișoare de calitate, lucrate manual cu multă atenție și dăruire. Organizatorul, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, s-a angajat într-o selecție a participanților în baza criteriilor de originalitate, creativitate, diversitate, respectarea tehnicilor tradiționale sau reinterpretarea modernă a acestora, care trebuie să se regăsească în mărțișoarele prezentate. 

Cu menţiunea că târgul ce se va deschide luni, 26 februarie, poate fi vizitat zilnic între orele 10:00-18:00, vă recomandăm să vizitaţi cu încredere standurile acestor păstrători ai tradiţiilor.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin