Primul meci oficial între două echipe clujene de rugby

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Ziua de 24 august a marcat o premieră în istoria sportivă a oraşului: două echipe de rugby din Cluj-Napoca, CS Mănăștur și ”U” s-au întâlnit pentru prima oară într-un meci oficial.

Astfel, în cadrul Diviziei Naționale de seniori, primul turneu de Rugby 7 al ediției 2019/2020 a fost dominat şi câştigat de sportivii Universităţii. Aceştia au câştigat grupa A, din care au mai făcut parte CS Mănăștur, CSM Galați, CSU Arad și Sportul Studențesc, şi s-au impus în faţa celor de la RC Bârlad în meciul pentru câştigarea turneului.

Foto document: „U” Cluj – CS Mănăştur, 24 august 2019 / foto Dan Bodea

Lotul CS Mănăştur la turneul de sâmbătă: Pop Sergiu, Moldovan Andrei, Cozma Mihai, Marcu Adrian, Gaspar Darius, Csongor Kis Gal, Cristi Gavra, Cerces Sorin, Patrice Podina, Soptirean Bogdan, Gog Alin. Din lot mai fac parte (dar nu au avut drept de joc la prima etapă): Dragoș Vlas, Răzvan Socaciu, John Tabirca, Alin Uţiu. În perioada următoare sunt aşteptaţi să se alăture grupării mănăşturene încă doi jucători de la CSM Baia Mare și tot atâția de la CSS Viitorul Cluj.

„Impactul cu Divizia Națională de seniori a fost așa cum ne așteptam, greu. E primul nostru sezon de rugby 7, a fost o experiență, chiar dacă deloc plăcută. Am intrat în jocuri cu un pic prea multă încredere, am capotat în momente de superioritate, și am pierdut. Sincer, sunt un pic dezamăgit pentru că nu am știut să strângem rândurile, să fim un grup puternic atunci când era momentul. Nu e o dramă, doar un gust amar. Am pierdut patru jocuri, dar sunt convins că putem recupera în următoarele două turnee. Jucătorii ce vin în perioada următoare aduc un plus de valoare și asta se va vedea pe teren. Mergem la Iași conștienți că am ratat startul, dar hotărâți să obținem primele victorii”, a declarat preşedintele clubului CS Mănăştur, Patrice Podină.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin