Sportivii ACS Poli Karate, pe podium la Campionatul Mondial de Karate WUKF 2023

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

ACS Poli Karate Cluj-Napoca a participat cu un lot de cinci sportivi, 3 juniori și 2 copii, la Campionatul Mondial de Karate WUKF din Dundee Scoția.

Peste 5.000 de sportivi, spectatori şi organizatori au participat la cel de-al XI-lea Campionat Mondial de Karate WUKF. Evenimentul a avust loc pe parcursul a patru zile la Dundee Ice Area, între 13 şi 16 iulie 2023. Reunind 62 de federaţii de pe cinci continente, această ediţie a fost catalogată ca „cea mai bună competiţie din istoria noastră” de către preşedintele WUKF, dr. Liviu Crişan. ” „Felicitări tuturor celor care au participat și mulțumiri uimitoarelor gazde Kanzen Karate care au susținut acest eveniment fantastic pentru WUKF” a mai adăugat acesta.

La acest eveniment au participat 62 de federații mondiale și peste 1800 de sportivi de pe întregul mapamond. O galerie foto impresionantă de la acest eveniment regăsiţi pe pagina de facebook a WUKF Word Karate.

Sportivii clujeni au obținut următoarele rezultate:

  • Rasinar Claudia 17 ani – Campioană Mondială atât la kumite ippon echipe, cât și la ippon rotativ echipe și vice campioană mondială la individual ippon, categorie cu 14 sportivi.
  • Cristescu Darius 15 ani – Campion Mondial kumite sanbon echipe, din 8 echipe și vicecampion mondial kumite  sanbon rotativ echipe, din 10 echipe pe categorie, bronz la kumite individual.
  • Dehelean Matei 17 ani – Campion Mondial kumite sanbon echipe, din 8 echipe și vicecampion mondial kumite  sanbon rotativ echipe, din 10 echipe pe categorie.
  • Rasinar Mihai 10 ani – Campion Mondial kumite nihon echipe, având 23 de echipe pe categorie.
  • Lath Aron Matei, mezinul echipei, de 8 ani: Campion Mondial alături de Mihai la kumite echipe, din 23 de echipe participante la categorie, și dublu vice campion mondial: la individual kata, având 12 sportivi pe categorie, și la individual kumite unde a ajuns în finală, având 42 de sportivi pe categorie.

De remarcat că fiecăruia din cei cinci sportivi  li s-a cântat imnul României pe podium!

ACS Poli karate Cluj Napoca s-a bucurat de sprijinul firmelor TH Trucks pentru Matei Dehelean și Distral  pentru Darius Cristescu, şi al Primăriei Cluj-Napoca pentru pregătirea acestui campionat prin acoperirea cheltuielilor la stagii de pregătire și Campionat Național.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin