Noaptea Europeană a Muzeelor, în acest an şi la Cinema Dacia

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Serviciul Public pentru Administrarea obiectivelor culturale anunţă participarea la seria de evenimente „Noaptea Europeană a Muzeelor”, în 20 mai 2017, cu trei din locaţiile pe care le administrează. Astfel, în acest an și Cinema Dacia va celebra Noaptea Muzeelor prin evenimentul intitulat Noaptea Cinemedia. Absolvenții Departamentului Cinematografie şi Media din cadrul Facultății de Teatru și Televiziune – UBB Cluj vor proiecta filme realizate de ei pe parcursul anilor de studiu. „Vizitatorii” vor putea viziona filmele de scurt metraj ale absolvenților de anul acesta, imagini de culise (making-of), filme de prezentare şi fotografii realizate de studenți. Program de vizitare: 21.00 – 24.00.

În ambianța medievală a Bastionului Croitorilor, cornul străjerilor va suna de 9 ori. La intrarea primului cat străjerii cu făclii vor întâmpina nu doar breslele din Castrum Clus, ci și oaspeții sosiți în Orașul-Comoară spre a se bucura de la ceasurile 9 din noapte de priveliștea romantică a cavalerilor și domnițelor care profitând de tăcerea armelor în această noapte aparte vor oferi celor ce vor intra în bastion sonete, dans medieval, commedia dell’arte, fabule, oralitură și surprize … pentru cei mici.

Centrul de Cultură Urbană – Casino va găzdui expoziția de fotografie Clujul are farmec. Program de vizitare: 20.00 – 03.00.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin