Jocul sportiv şi jocul cromatic

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Şcoala Gimnazială ”Liviu Rebreanu” şi-a desemnat ambasadorii care vor reprezenta proiectul “Jocul sportiv şi jocul cromatic” în cadrul competiţiei Swimathon Cluj din data de 29 iunie 2019. Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru proiecte din comunitatea locală. Este un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, prin care comunitatea se întâlnește, interacționează și se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.

Ediţia din acest an se va desfăşura la Complexul de Nataţie Universitas al UBB.

Potrivit reprezentanţilor şcolii, “Jocul sportiv şi jocul cromatic” – este un proiect prin care ne dorim să înfrumuseţăm şi să reîmprospătăm bazele sportive ale şcolii, unele spaţii destinate pentru jocuri şi mişcare, spaţii deteriorate care necesită împrospătare, animare prin culoare. Obiectivul principal al proiectului este amenajarea bazei sportive pe o suprafaţă de minim 300 mp, spaţiu destinat segmentului “joc şi mişcare” din cadrul Şcolii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”, din Cluj-Napoca.

Ne dorim să aducem în curtea şcolii jocuri de stimulare a diverselor funcţii şi a proceselor psihice şi motorii în sfera dezvoltării structurilor psihice ale copilului.

Prin joc, copiii implicaţi în proiect vor învăţa, în primul rând, să se dezvolte la nivel personal şi, în al doilea rând, să se integreze din punct de vedere social promovând educatia nonformală Comunitatea are ca scop promovarea valorilor societătii civile, în vederea dezvoltării durabile prin educație, formală și nonformală.

Ambasadori ai proiectului vor fi: Dorin Goga, Raluca Oana Haidu şi Ştefan Biro. Descrierea proiectului şi butonul donează pot fi accesate pe site-ul Fundaţiei Comunitare Cluj sau accesând acest link.

Prima ediție a Swimathon, la nivel național, a avut loc în anul 2009, la Cluj-Napoca. Inițiator și organizator: Fundația Comunitară Cluj. Următoarele ediții, organizate tot de FCC, au avut loc în anii 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 și 2018 (ediţie aniversară, la 10 ani de FCC). În anul 2019 are loc a 10-a ediție a Swimathon Cluj.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin