Început de an în forță pentru echipa lui Dragan Petricevic

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Echipa de baschet feminin Universitatea Cluj a câștigat dramatic meciul disputat împotriva formației CSBT Alexandria, scor 85-79 (19-8, 11-31, 24-14, 16-17, 15-9).

Poziționată în clasament pe un loc deloc confortabil, echipa antrenată de Dragan Petricevic a revenit din vacanță de iarnă dispusă să facă tot posibilul pentru a urca în zona de play-off.

Dacă în ultimele partide disputate în 2017 echipa de baschet clujeană a fost învinsă pe rând de echipa cu care s-a luptat anul trecut la titlu, Sepsi Sic (66-82), de CS Satu Mare (89-91), de CS Timișoara (56-61) și de ICIM Arad (81-86), în 2018 fetele au reușit surprinzătoarea victorie, în sfertul decisiv, în fața formației de pe locul 3, CSBT Alexandria.

În primele minute ale partidei clujencele au controlat foarte bine meciul, ajungând la o diferență de 13 puncte după doar 8 minute. Acest lucru nu a durat mult, iar schimbările inspirate ale antrenorului Alexandriei, Mădălin Piperea, la pauza dintre primele două sferturi, au făcut ca diferența să fie redusă semnificativ și oaspeții chiar să preia controlul meciului până la pauza mare, scor (30-39).

Partea a doua a partidei dintre cele două echipe a fost dusă umăr la umăr, ambele echipe dând tot ce au avut mai bun pentru a câștiga meciul.

Cea mai bună marcatoare a echipei clujene, Olena Samburska, a reușit, cu doar 49 de secunde înainte de finalul sfertului 4, să aducă egalitatea pe tabela de marcaj, scor 70-70, scor care a fost menținut până în ultima secundă, acest lucru ducând meciul în sfertul suplimentar decisiv.

Stoarse de energie, baschetbalistele antrenate de Piperea nu au mai reușit să facă față ultimelor 5 minute, clujencele câștigând meciul cu un avantaj de 6 puncte pe tabela de marcaj, astfel echipa antrenată de Drăgan Petricevic urcând pe locul 7 în clasamentul rezonului regulat.

 

Foto: Dan Porcutan / Servus Photo

Următorul meci pentru echipa de baschet feminin Universitatea Cluj va avea loc, în deplasare, pe data de 17 ianuarie, de la ora 18:00, pe terenul formației de pe locul 4, Universitatea Alba Iulia.

Marcatoare:

Universitatea Cluj: Olena Samburska 17pct., Ioana Ghizila 17pct., Leslie Deann Vorpahl 15pct., Theairra Brittani Taylor 12pct., Aida Kalusic 12pct., Amanda Clara Thompson 6pct., Irina Mihaela Parau 6pct.

CSBT Alexandria: Carla Donette Bartee 27pct., Promise Onyekachi Amukamara 21pct., Irena Vrancic 15pct., Alexus Simone Cooper 10pct., Mihaela Elena Mihai 3pct., Alina Podar 3pct.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin