Jazz in the Park, gata de start

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

A 11-a ediție a festivalului Jazz in the Park începe vineri, 1 septembrie, și se desfășoară până duminică, 3 septembrie, în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”. Organizatorii își așteaptă publicul cu un lineup complex și incitant, numeroase experiențe și activități inedite, discuții interesante despre muzică și lumea formată în jurul ei, restaurante pop-up și târguri de tot felul.
Timp de trei zile, peste 35 de trupe și artiști din peste 15 țări vor concerta pe cele cinci scene ale festivalului. Porțile se deschid în fiecare zi la ora 14:00, iar după terminarea concertelor, de la ora 23:30, iubitorii de muzică se pot îndrepta spre Night Stage unde concertele și dansul țin până la ora 04:00.

Lineup-ul din acest an îi aduce în fața melomanilor pe The Cinematic Orchestra, Mulatu Astatke, Billy Cobham Band, Nightmares on Wax, Theo Croker, Fun Lovin’ Criminals, Mansur Brown, Alexandru Andrieș, Camilla George, Nani Noam Vazana, The Heliocentrics, Ada Milea, JazzyBIT, Jan Gunnar Hoff Trio, Guts, Nickodemus, Mork, Daykoda, 7th SENSE, Andi Moisescu, Andra Botez, Pantaloons, Andrei Irimia, Mischa Blanos, FUNKorporation, KLT & Jessy Elsa Palma, Andrei Petrache Trio, Moss Farai, Dodo, Iorga, UFe, Bully, DigitaLove, Julian M, Melomenuții, Rogvaiv & Dubase, Mihu, Bogdan Roșca-Zasmencu. Alături de ei, vor mai concerta trupele Klawo, JazzQuarters Trio și DS Project Orchestra, toți laureați ai Concursului Internațional Jazz in the Park 2023.

VINERI, 1 septembrie
Hill Stage: JazzQuarters Trio, Andra Botez, Alexandru Andrieș, Fun Lovin’ Criminals
Backyard Stage by BRD: Daykoda, Jan Gunnar Hoff Trio, Theo Croker, Billy Cobham
Friends Stage by DIGI: Socol, Wanlov the Kubolor & Văzduh LIVE, Andi Moisescu
Barn Stage by IQOS: Podcast, Aldaris, Moss Farai, Blanilla
Night Stage: Iorga, Nightmares on Wax, Iorga

SÂMBĂTĂ, 2 septembrie
Hill Stage: Pantaloons, Mork, FUNKorporation, JazzyBIT, Mulatu Astatke
Backyard Stage by BRD: Andrei Irimia, Nani Vazana sings Ladino, The Heliocentrics, Mansur Brown
Friends Stage by DIGI: Bogdan Roșca-Zasmencu, DigitaLove, Moss Farai
Barn Stage by IQOS: Takeover by MeloMelanj
Night Stage: UFe, Guts, UFe

DUMINICĂ, 3 septembrie
Hill Stage: Andrei Petrache Trio, Ada Milea, Mischa Blanos, Camilla George, The Cinematic Orchestra
Backyard Stage by BRD: DSP Orchestra, Klawo,, 7th SENSE, Nani Vazana tribute to Nina Simone
Friends Stage by DIGI: Lian, Julian M, Dodo
Barn Stage by IQOS: Takeover Sandei by Komiti
Night Stage: Bully, Nickodemus, Bully

Mai multe informații despre artiști, pe site-ul www.jazzinthepark.ro.

Bilete și acces în festival

La Jazz in the Park, toată familia e binevenită. Este genul acela de festival la care, pornind de la cei mai mici, trecând pe la petrecăreți și ajungând la cei mai mari pasionați, toată lumea își găsește locul și activitățile.

La Jazz in the Park nu se amestecă sunetul de la scene. Fiecare artist este tratat cu egală importanță. De asemenea, în festival nu se fumează decât în locurile special amenajate și semnalizate, pentru a proteja obiectele de patrimoniu ale parcului. Mai multe detalii se găsesc în regulamentul festivalului.

Organizatorii îi sfătuiesc pe participanți să vină la festival cu transportul în comun sau cu taxi. Cu sprijinul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, numărul curselor pe linia 37 (cu stație în Tetarom 1) vor fi dublate de la una, la două pe oră, iar programul acestor curse va fi prelungit până la ora 00:30. Cei care doresc totuși să vină cu mașina personală pot să folosească gratuit, în limita locurilor disponibile, parcarea de la Tetarom 1, din vecinătatea Parcului Etnografic.

Biletele de o zi (159 lei) pot fi cumpărate pe site-ul jazzinthepark.ro. Pentru a profita de întreaga experiență, abonamentele la festival (375 lei) sunt încă disponibile. Copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit în festival, cu condiția să fie însoțiți de un adult. Jazz in the Park este un eveniment pet friendly, așa că accesul cu animale de companie este permis.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin