Izvorul Sf. Ion, în atenţia studenţilor de la USAMV

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Mobilizare exemplară a studenţilor şi profesorilor de la Facultatea de Horticultură a USAMV pentru reabilitarea unei zone foarte îndrăgite din pădurea de la marginea oraşului. Izvorul Sf Ion din Făget a beneficiat de o reconfigurare din partea viitorilor specialişti, o probă practică cu un impact vizibil imediat. Prin acţiunea lor de voluntariat au reuşit să repună în valoare acest izvor cu o istorie bogată şi să-l facă din nou accesibil celor ce doresc să beneficieze de darurile naturii.

 

Studenți și profesori de la Facultatea de Horticultură a USAMV Cluj-Napoca, Specializările Horticultură (anul 3) și Peisagistică (anul 2), au realizat lucrări de reabilitare și înfrumusețare la Izvorul Sf. Ion, de pe drumul Sf. Ion, pentru consolidarea și amenajarea malurilor, colectarea apei de izvor, reabilitarea și înfrumusețarea zonei din jurul Izvorului Sf. Ion, curățarea de frunze, cioburi și alte deșeuri din apa Pârului Gârbău. Au fost plantate begonii în jardiniere, dar și doi puieți de Larice, care vor încânta cu aspectul lor toți clujenii care se bucură zilnic de apa rece a izvorului.

În valul de felicitări binemeritate din mediul online s-a regăsit şi mesajul facultăţii: „Mulțumim pentru implicare și reprezentare Șef lucrări dr. Dan Catalina, Șef lucrări dr. Sonia Bors-Oprisa și Șef lucrări dr. Orsi Borsai! Mândri de voi!”

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin