Din dragoste de Cluj: ”Explorăm Clujul istoric” împreună cu Bogo și invitații săi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Profesorul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici vă invită la evenimentul de prezentare a cărții sale: «EXPLORĂM CLUJUL ISTORIC – Bogo şi elevii Colegiului Naţional „George Bariţiu”» şi a traducerii în limba maghiară: «FELFEDEZZÜK A TÖRTÉNELMI KOLOZSVÁRT – BOGO ÉS TANíTVÁNYAI, „George Bariţiu” FŐGIMNÁZIUM».

Cu această ocazie vă provoacă la dialog: pe voi – iubitorii de istorie, pe voi – cei care iubiți Clujul. Astfel, la întâlnirea cu publicul vor fi prezenți și invitații autorului:

  • prof. univ. dr. RADU ARDEVAN
  • dr. TUDOR SĂLĂJEAN
  • prof. dr. LASZLO ALEXANDRU
  • VINCZE ZOLTÁN şi VINCZE TÍMEA – traducătorii volumului în limba maghiară.

Marcăm astfel ziua libertăţii – ziua oraşului* printr-un eveniment editorial deosebit, miercuri, 19 august 2020, ora 18:00, în curtea Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei.

”E o provocare venită din dragoste de Cluj – ceea ce îi înveți pe alții, te dezvoltă și pe tine. Vom prezenta o carte prin care urmărim să relevăm adevărul Clujului: un oraș multietnic, multiconfesional, care dă o multiculturalitate și care dă o vibrație a unui adevărat centru european și centru de cultură”, susține cunoscutul profesor într-un interviu acordat publicației noastre și pe care vă invităm să-l vizionați:

*Diploma regală din 19 August 1316 reprezintă actul de naştere a oraşului medieval Cluj, libertăţile obţinute prin diploma regelui Carol Robert de Anjou au desprins istoria Clujului din provincialism şi au înscris-o pe o traiectorie europeană.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin