Aprilie aduce acțiuni de deratizare, dezinsecție și dezinfecție

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Profitând de vacanţa elevilor, primăria clujeană a programat în perioada 2-30 aprilie 2018 acțiuni  de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în unitățile de învățământ din subordinea municipiului Cluj-Napoca.

În paralel, primăria Cluj-Napoca va efectua, în perioada 2 – 30 aprilie 2018, o acţiune de dezinsecţie pe domeniul public și privat. Aceasta se va desfăşura între orele 21.00 – 06.00. În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazută se va decala și/sau prelungi.

Produsele folosite în acțiunea de dezinsecție sunt K”OTHRINE PROFI EC 250, substanță pentru combaterea adulților, inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabilă pentru răspândirea virusului Zika, și BIOPREN 50 LML – produs insecticid, special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă. În caz de ingerare accidentală, antidotul este vitamina K1 și se găsește la Spitalul de Urgență Cluj.

Dacă înțepătură de țânțar este asociată cu semne și simptome importante, precum febra, dureri de cap severe, nevralgii, greață și vărsături, se recomandă consultarea de urgență a medicului. Tratamentul înțepăturilor de țânțari presupune curățarea delicată a zonei cu apă și săpun. Se recomandă evitarea frecării zonei (risc de infecție) și aplicarea de creme sau loțiuni cu efect calmant. Sucul de Aloe Vera este considerat a fi un bun remediu la domiciliu, favorizând calmarea simptomelor și formarea unui strat protector, care reduce riscul de infecție.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin