Liceeni mănăștureni, parte a proiectului „Pionierii Viitorului”

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Cinci tineri mănăştureni au participat la Lyon la prima ediţie a festivalului  „Nos Futur” al Teatrului Nouvelle Generation (Théâtre Nouvelle Génération). Liceenii Teodora Crăciun, Beatriz Pavel, Mara Corpodean, Norbert Nagy şi Alex Hideg, coordonați de Isa Balog, artistă care locuiește în Franța, și Raluca Marginaș, artist şi trainer, membru al Asociației Colectiv A, au dus cu ei experienţele locale şi le-au adăugat celor aduse de adolescenţi din Finlanda sau Brazilia.

„Prima ediție a acestui festivalul, inițiat de Théâtre Nouvelle Génération (TNG) din Lyon, are marele merit de a activa comunități și culturi diferite. Conceput ca un stadiu pregătitor pentru etapa următoare, proiectul Pionniers du futur/Pionierii viitorului, ramură a festivalului, ne pune față ȋn față cu un Impas care urlă răgușit: schimbă paradigma! Cum ne comportăm cȃnd apocalipsa ne surprinde? Cum ne raportăm la viitorul nostru, chiar și acela în cartier?. Rezultatele Atelierelor în care adolescenţii mănăştureni au fost implicaţi vor fi prezentate vineri, 25 noiembrie, de la ora 18,00 la Cinema Dacia: imagini, povești, discuții și, bineînțeles, un film care va ilustra experiențele tinerilor”, după cum apare în invitaţia pe care Lala Panait, coordonatoarea proiectului o face mănăşturenilor (şi nu numai).

Nos Futurs – 1ère édition from TNG/CDN Lyon on Vimeo.


casuta-pasariŞi pentru că e vineri, Colectiv A împreună cu părinții de la Asociația Firul Ariadnei vă invită să participaţi şi la „Ateliere pentru copii, părinți și bunici!”, tot la Cinema Dacia între orele 15,00 – 18,00.  Tema acestei săptămâni este reciclarea utilă păsărilor din pădurea de lângă zona La Terenuri. Sunteţi invitaţi să realizaţi căsuțe și hrănitoare pentru ca zburătoarele să treacă cu bine peste iarnă! Atelierul se bucură de ajutorul lui Judit Veres-Szászka și al Societăţii Ornitologice Române.


Evenimentele fac parte din proiectul “Cinema Dacia – Mănăștur Central”, finanțat de programul Actors of Urban Change, un program al Fundației Robert Bosch în cooperare cu MitOst e.V.
Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca.
Eveniment susținut de ICR Paris.
Parteneri și prieteni: Zile şi nopti, Transilvania Reporter, Actual de Cluj, Clujul Cultural, Slicker.ro, Sign maker, Biblioteca Judeţeană filiala Mănăștur „Traian Brad”, Buletin de Mănăștur.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin