Grigore Leșe – „Cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca”

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

În cadrul şedinţei ordinare de mâine, 31 ianuarie, a Consiliului local Cluj-Napoca va fi pus în discuţie proiectul de hotărâre privind conferirea titlului de „Cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca” domnului Grigore Leșe.

Grigore Leșe (foto facebook) este un cunoscut interpret de muzică tradițională românească din zona Țării Lăpușului. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. Este doctor în muzică și profesor asociat la Facultatea de Litere a Universității din București și la Universitatea de Muzică București, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei, punând accentul pe evenimentele importante din viața omului. Realizează seria de televiziune La porţile ceriului, emisiunile „Drumurile lui Leşe” şi „Lumea şi muzica tradiţională”. 

În cadrul aceleeaşi şedinţe se vor discuta tarifele pentru ridicarea, transportul și depozitarea vehiculelor staționate neregulamentar și a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public/privat al statului sau al unității administrativ-teritoriale Municipiul Cluj-Napoca, dar şi lista solicitanților care au acces la locuințele pentru tineri, destinate închirierii, în vederea repartizării locuințelor disponibile construite prin Agenția Națională pentru Locuințe.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin