Galeria ce-o iubesc! Echipa de care suntem mândri!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

„Maybe we will lose the finals, maybe we will win, that’s God will and in our hands too, but this atmosphere here in Romania never ever nobody will have in women’s b-ball! Thank you „U” Cluj-Napoca family!” – Dragan Petricevic

 

 

Intenţionat am lăsat cuvintele lui Dragan scrise în limba engleză. E mesajul adresat unei super-galerii, cea a „Şepcilor Roşii”, galerie care s-a afirmat peste tot în ţară. Mobilizarea exemplară de care au dat dovadă fanii Universităţii, în momentul în care echipa de baschet revine din nou la valenţe maxime în sportul naţional, a făcut să vibreze Sala Sporturilor „Horia Demian”. Miracolul s-a produs: «Peluza Şepcile Roşii trăieşte! Galeria e alături de echipa de baschet feminin „U” Cluj».

Un meci în care presiunea finalei, asupra jucătoarelor, asupra unei echipe reconstruită practic de la zero, a fost dublată de presiunea unei săli pline, a galeriei care efectiv a energizat, prin forţa cântecului, tinerele componente ale Universităţii.

Incredibil spectacolul oferit de galerie, incredibil efortul jucătoarelor ce au reluat lupta în ultimul sfert de joc, chiar dacă erau conduse cu zece puncte, incredibil câştigul de imagine adus oraşului, adus baschetului feminin românesc! Echipa de baschet feminin „U” Cluj a câştigat inimile suporterilor, dar efortul lor de până acum prin care şi-au asigurat medalia de argint trebuie dublat în seara asta. Se joacă meciul care poate duce finala în decisiv şi care mai oferă o şansă în obţinerea medaliei de aur. E modul prin care echipa poate răspunde scandărilor de la finalul meciului: „Suntem mândri de voi!

PS. E incredibil (= penibil) că în oraşul în care se joacă, după 14 ani, o finală de baschet feminin, în oraşul în care juniorii clujeni s-au întors acasă încărcaţi cu medalii de aur, argint şi bronz de la Campionatul European de Taekwon-do 2017, în oraşul în care un elev  (Dragoş Crişan) aduce medalia de aur la olimpiada Naţională de Matematică, repet – e incredibil că pe pagina oficială de prezentare a primarului ce-şi zice „@EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni” ultima postare din data de 26 aprilie se referă la deschiderea unui club al pensionarilor, eveniment derulat în urmă cu o săptămână.

E modul în care primarul pune şapca pe ţambal şi face uitate imaginile în care poza cu fularul alb-negru la gât?

Oare aşteaptă să apară o „şapcă roşie” pe turnul primăriei pentru ca administraţia oraşului să fie alături de cei care luptă pentru Cluj-Napoca?

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin