Echipa de baschet U-BT 1 (under 13) este noua campioană națională!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

U-BT 1, antrenată de Mioara Iurian și Andrei Cosma, a învins în finala Campionatului Național Under 13 echipa bucureșteană Dan Dacian, scor 72-67.

În prima parte, meciul a fost controlat de către baschetbaliștii clujeni, care s-au apărat agresiv și au forţat adversarul să piardă multe mingi. La pauză, U-BT 1 avea un avantaj important de 12 puncte pe tabelă.

Sfertul al treilea a aparținut bucureștenilor, care au reușit să se apropie la un singur punct de U-BT, în minutul 39. Clujenii au fost însă stăpâni pe ei pe final și au închis meciul, devenind campioni naționali!

roschnafsky-pascaAlex Pașca (U-BT), care a fost la un pas de triple double în finală cu 31 de puncte, 10 recuperări și 9 intercepții, a fost ales MVP-ul Turneului Final și a fost selecționat în echipa turneului (Best Five). De asemenea, Eduard Roschnafsky a fost desemnat cel mai de perspectivă jucător al turneului.

Lotul campionilor: Alex Drăgan, David Zăpârțan, Paul Călugăreanu, Dan Sucală, Darius Coste, Alex Turdean, Octavian Niste, Robert Cristescu, Eduard Roschnafsky, Andrei Sfîrlea, Răzvan Boboș, Alex Pașca și Vlad Nistor, antrenori: Mioara Iurian, Andrei Cosma și Branko Cuic.

De-a lungul timpului, echipele clujene de la categoria U13 au mai cucerit o medalie de bronz și au devenit de două ori vicecampioane naționale.

u13-campioni

Turneul Final al categoriei Under 13 s-a disputat la Constanța, fiind organizat de clubul CSȘ 1 Phoenix, în perioada 30 mai – 3 iunie. Cele opt echipe calificate în faza finală a campionatului au fost împărțite în două grupe, în urma rezultatelor din Faza Semifinală și a Turneului de Recalificare, astfel:

  • Grupa A: echipele bucureștene ABC Laguna, BC Slam și ACS 4Sports Agronomia și orădenii de la LPS Bihorul.
  • Grupa B:  CSȘ 1 Phoenix, Dan Dacian București, Baller București și echipa clujeană, U-BT 1.
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin