Cupa Juniorul 2017: peste 700 de copii fotbalişti s-au confruntat în 170 de meciuri

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Weekend-ul trecut a consemnat cea mai mare aglomerare de părinţi fericiţi în cartierul Mănăştur. Baza Unirea a găzduit a doua ediţie a Cupei Juniorul la fotbal pentru copii. Competiţia clubului ACSF Juniorul Cluj vine după ce în weekend-urile anterioare s-au desfăşurat, pe aceleaşi terenuri, alte două competiţii: „Cupa Sporting” şi „Fotbal a la Cluj”.

După confruntarea a 64 de echipe înscrise la şase categorii de vârstă, copii născuţi în anii 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 şi 2011, şi derularea a 170 de meciuri, în care dăruirea şi talentulul celor mici au fost în prim plan, s-au desemnat echipele câştigătoare:

Grupa 2006 :

Locul 1. Viitorul Cluj

Locul 2. CFR 1907 Cluj,

Locul 3. Luceafărul Cluj

Grupa 2007 :

Locul 1. Viitorul Cluj,

Locul 2. Juniorul Cluj,

Locul 3. Sporting Cluj

Grupa 2008 :

Locul 1. Academia Luceafărul Cluj,

Locul 2. Viitorul Cluj,

Locul 3. Luceafărul Cluj

Grupa 2009 :

Locul 1. Sticla Turda,

Locul 2. Sporting Cluj,

Locul 3. Luceafărul Cluj

Grupa 2010 :

Locul 1. Sporting Cluj,

Locul 2. Academia Luceafărul Cluj,

Locul 3. Şoimii Oradea

Grupa 2011:

Locul 1. Primavera Satu-Mare,

Locul 2. Sporting Cluj,

Locul 3. Academia Luceafărul Cluj.

Filep Huni, ACSF Juniorul 2011, la cei 5 ani ai săi a fost cel mai tânăr şi vesel jucător al turneului

Jocul şi dăruirea celor peste 700 de copii participanţi la Cupa Juniorul 2017 au fost răsplătite cu medalii şi diplome, oferite de organizator fiecărui jucător. Cel mai mic participant la turneu a fost fotbalistul echipei ACSF Juniorul Cluj, Filep Huni, care la cei 5 ani ai săi a făcut spectacol pe teren, stârnind zâmbete şi admiraţie.

Asistenţa medicală a fost asigurată şi la această ediţie de către Clubul IRIS Prim Ajutor.

Clubul de fotbal ACSF Juniorul Cluj a luat ființă la începutul anului 2015. Tatár Tamás, antrenor licenţă UEFA B, cel care a pus bazele noii şcoli, alături de antrenorii Varga Szilveszter, antrenor licenţă UEFA C, şi Pataki Nándor – student la Facultatea de Sport, îşi propun să iniţieze copiii în sportul rege după metode inovative, folosind concepte moderne de antrenament.

„Am decis să antrenez numai echipe de copii şi juniori, deoarece pentru mine e mult mai important să văd şi să contribui la dezvoltarea copiilor zi de zi.
Fiecare meci este o verificare a celor învăţate de copii la antrenamente. Esenţial este ca fiecare copil să evolueze şi de aceea nu rezultatul este important, ci evoluţia echipei şi, implicit, evoluţia fiecărui jucător. Turneele de fotbal ne dau ocazia să oferim posibilitatea tuturor copiilor din cadrul clubului nostru să demonstreze cele învăţate la antrenamente.
Am avut parte, şi în acest an, de un turneu de fotbal în care pe primul plan a fost FAIR‑PLAY‑ul, respectarea adversarului şi jocul cu zâmbetul pe faţă”, a declarat Tatár Tamás, organizatorul Cupei Juniorul.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin