Concurs pentru liceeni: Locuri ale memoriei în localitatea ta

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Echipe formate din patru elevi de liceu şi un profesor coordonator sunt aşteptate să-şi înscrie lucrările în concursul naţional de creaţie Locuri ale memoriei în localitatea ta.

Premiul concursului constă în participarea echipelor câștigătoare la o serie de evenimente ce vor avea loc într-o locație situată în Râmnicu-Sărat, județul Buzău, în cadrul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, în perioada 18 – 22 aprilie 2016. Cheltuielile de transport, cazare, masă și accesul în instituțiile culturale trecute în lista activităților vor fi asigurate de către organizatori. Programul celor 5 zile va conține activități culturale și sociale, de team building, cercetare de teren, workshop-uri, conferințe, vizionări de filme etc.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), cu sprijinul Fundației Konrad Adenauer (KAS) și în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale şi Cercetării Ştiinţifice, derulează în perioada 9 februarie – 20 martie 2016 a doua ediție a concursului național de creație Locuri ale memoriei în localitatea ta.

Concursul implică lucrul în echipă, de aceea este adresat doar echipelor formate din 4 elevi și un profesor coordonator. Echipele participante vor repertoria locurile memoriei din orașele lor, urmând a folosi un număr între 5 și 10 locuri pentru a le prezenta juriului, într-o manieră pe care ei o vor alege din variantele prezentate în regulament.
Obiectivele concursului sunt identificarea, cercetarea, repertorierea și reprezentarea locațiilor considerate „locuri ale memoriei” (închisori, sedii ale Securității, monumente ridicate în memoria victimelor comunismului, plăci comemorative, busturi, troițe, locuri cu semnificație memorială sau locuri care nu au fost „memorializate” încă și care au legătură cu represiunea exercitată de regimul comunist).
Data limită de trimitere online a dosarului de înscriere este 20 martie 2016. Înscrierea se va face la adresa de e-mail concurs@iiccmer.ro, urmând a primi confirmarea de înscriere în concurs. Juriul, format din experți IICCMER, specialiști și reprezentanți ai Konrad Adenauer Stiftung, va evalua materialele de prezentare ale repertorierii organizate de tinerii din clasele IX-XII și va desemna 3 echipe câștigătoare.

Regulamentul şi fişa de înscriere în concurs sunt disponibile pe site-ul IICCMER:

Cea de-a doua ediţie a concursului național de creație pentru liceeni Locuri ale memoriei în localitatea ta se desfăşoară până pe 20 martie

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin