Clujul va găzdui prima conferință internațională de cercetare și tratare a autismului prin metode biomedicale

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

La Cluj-Napoca, în zilele de 24 și 25 martie, va avea loc prima conferință internațională de cercetare și tratare a autismului prin metode biomedicale. La această conferință în premieră vor participa cei mai renumiți medici din lume – experți în tratarea autismului, împreună cu cei mai renumiți cercetători în biologie moleculară – cu studii dedicate tratării autismului.

În cadrul conferinței, care se va desfășura la West City Hotel, se vor prezenta cele mai recente studii științifice, cele mai noi si mai benefice protocoale de tratament și vor avea loc discuții interactive cu invitații. Participanții vor avea ocazia sa pună întrebări, să descopere cauza declanșării autismului și, totodată, să înțeleagă cum anume își pot ajuta copii și apropiații aflați în suferință.

Evenimentul va fi tradus simultan în căști, în limba română. Costul unui bilet este de 240 de lei și include prânzul în pauza de masă. La conferință poate participa absolut oricine este interesat de acest subiect.

Ce înseamnă „metode biomedicale” de tratare a autismului?

Daniela Man – autor de carte, blogger, terapeut autorizat de terapii complementare, nutriție, diete, stil de viață, membru al Uniunii Practicienilor de Medicină Complementară și Alternativă din România şi nutriționist specializat în Dieta Carbohidraților Specifici

Daniela Man, organizatoarea acestei conferințe, în premieră internațională la Cluj, a explicat, pentru Buletin de Mănăștur, ce reprezintă, mai concret, metodele biomedicale de tratare a autismului și de ce este nevoie de o conferință pe această temă:

„Metodelebiomedicale de tratare a autismului se referă la procesul de redresare a anomaliilor din biochimia pacientului prin utilizarea unor nutrienți specifici. Aceste metode utilizează teste medicale standard pentru a detecta lucruri diverse care au fost demonstrate științific ca fiind cauze biologice ale declanșării autismului: cantități excesive de bacterii considerate patogene în intestin, paraziți, drojdii, viruși, alergii alimentare și toxicitatea metalelor grele, ca să enumerăm doar câteva.

Este nevoie de o astfel de conferință pentru că în România a crescut îngrijorător numărul copiilor diagnosticați cu autism, estimați la 1 din 51 de copii, după ultimele statistici. Cu toate că aceste cifre sunt extrem de îngrijorătoare, la noi se cunosc prea puține din tratamentele folosite cu succes în străinătate pentru tratarea acestor copii. Avem nevoie urgentă de ajutor și de informații concrete. Această conferință este o mare șansă de a informa atât părinții copiilor diagnosticați cu autism, cât și cadrele medicale care doresc să se implice în aceste metode de tratament, în viitorul apropiat.”

Invitații acestei conferințe sunt specialiști de renume mondial, cu experiență îndelungată în domeniu, care au reușit performanțe remarcabile și care au îmbunătățit viața a mii de familii din întreaga lume.

Conferinţa se adresează miilor de familii care se confruntă în ţara noastră cu autismul copiilor lor, dar şi medicilor care îşi doresc să schimbe ceva în abordarea autismului în România.

Evenimentul îşi propune să facă cunoscute cele mai noi descoperiri în tratarea autismului şi să aducă speranţa în cadrul familiilor care se confruntă cu această problemă.

„Participanții vor putea implementa imediat anumite protocoale prezentate la această conferință și vor putea efectua testări specializate care să-i ajute să implementeze tratamente folosite cu succes în tratarea autismului. Toate acestea sunt disponibile și realizabile atât de către cadrele medicale, cât și de către părinții sau însoțitorii persoanelor cu autism, indiferent de vârstă”, a explicat Daniela Man, organizatoarea conferinței, care a prezentat, pentru cititorii Buletin de Mănăștur, și modalitatea achiziționării biletelor pentru acest eveniment:

„Numărul maxim de participanți este de 250 de persoane și deja sunt multe bilete cumpărate pentru că oamenii au început să afle despre această conferință din grupurile de pe social media. Pentru bilete sau informații suplimentare puteți intra pe www.acasaladaniela.ro sau puteți scrie la contact@acasaladaniela.ro sau la corina.acasaladaniela@gmail.com.”

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin