Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj a organizat conferința de deschiderea a proiectului ”Feeding Optimization by Organization and Digitization: a sustainable way to improve the quality assurance in police training” pe scurt, cu un acronim sugestiv, – FOOD Project.
Acest proiect își propune să dezvolte capacitatea instituțiilor partenere de a asigura o dietă durabilă, adaptată nevoilor nutriționale care sunt necesare pentru atingerea performanţelor şcolare şi pentru menţinerea sănătăţii elevilor.
Comisarul șef dr. Liviu Gabriel Dumitru a expplicat că prin FOOD Project se va realiza optimizarea hrănirii prin organizare și digitalizare – obținând o modalitate durabilă de îmbunătățire a asigurării calității în formarea polițiștilor.
Se remarcă două obiective în FOOD Project:
- Îmbunătățirea abilităților personalului implicat în hrănirea elevilor, prin dobândirea cunoștințelor despre nutriție necesare pentru a concepe și realiza meniuri adaptate/adecvate nevoilor acestora;
- Adoptarea mijloacelor moderne de planificare și organizare a hrănirii într-un mod durabil folosind tehnologia digitală.
Printre rezultatele principale urmărite sunt o Mini Metodologie de Nutriție pentru utilizarea Personalului implicat în hrănirea elevilor din școlile de poliție; o aplicație software pentru planificarea meniului zilnic și managementul resurselor alimentare; două job shadowing (observare la locul de muncă) pentru personalul școlii implicat în hrănirea elevilor;
Impactul preconizat se referă la obținerea performanțelor școlare urmărite și menținerea stării de sănătatea a elevilor ca urmare aplicării principiilor unei nutriții corecte/adecvate; creșterea satisfacției elevilor cu privire alimentația oferită în cadrul procesului de formare profesională ca urmare a adaptării meniurilor servite la nevoile lor nutritive (în funcție de convingeri religioase, principii de viață, particularități anatomice, recomandări medicale etc.) dar și reducerea risipei de alimente ca urmare a adoptarea unor mijloace moderne de planificare și organizare a hrănirii în mod sustenabil prin utilizarea tehnologiei digitale.
Conferința de deschidere de azi 09.06.2022, a avut scopul de a marca începutul Proiectului fiind organizata atât cu participare fizică cât și online, participand 45 de persoane din România (20 participanți fizic si 20 online) și Ungaria. S-a remarcat prezenta Laurei Grecu, Presedinta Consiliului Teritorial al dieteticienilor, a unor personalitati din cadrul Ministerului de Interne, a instituțiilor de învățământ M.A.I. și din Ministerul Justitiei.