Baza sportivă LaTerenuri, între veste şi poveste

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Viceprimarul Dan Tarcea, în direct, la Radio Cluj, a vorbit în această dimineaţă despre stadiul proiectului LaTerenuri:

 

„Suntem într-o fază destul de avansată pentru baza sportivă şi amenajare parc din zona LaTerenuri din Mănăştur. Astăzi (14 mai 2019 -n.r.) este termenul de predare al studiului SF preliminar, am avut deja câteva întâlniri cu proiectanţii şi astăzi va intra şi în comisia operativă pentru a-i da un verdict aproape final, după care vom putea intra în următoarea fază, cea de realizare a PUZ-ului, după care să urmeze fazele de obţinere a autorizaţiei de construire şi construirea în sine.

Am văzut proiectul, este un spaţiu extraordinar în care vor fi amenajate terenuri de tenis, terenuri de baschet, piste pentru role, piste de alergare, vor fi şi zone verzi, va fi şi un amfiteatru natural în care oamenii pot să stea şi să-şi petreacă timpul liber, va fi şi un perete pentru escaladare. Vor fi şi câteva locuri de parcare, nu multe, pentru că oamenii care vin în parc trebuie să vină pe jos şi acest parc va fi cu preponderenţă pentru locuitorii cartierului Mănăştur care nu au nevoie să vină cu maşina, dar pot să fie organizate şi alte evenimente în zonă şi atunci pentru un musafir sau pentru un autocar dacă va fi necesar se vor amenaja şi câteva locuri de parcare. Discutăm de o suprafaţă de 4,3-4,5 hectare, dar va trebui să facem şi câteva exproprieri.

Şi în acest parc intrarea va fi liberă, vor fi amenajate toalete moderne, vestiare, cişmele, deci practic va fi un spaţiu în care vei putea să-ţi petreci timpul liber de dimineaţa până seara”.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin