Sprijin din partea Poliţiei Române pentru recuperarea datelor din calculatoarele infectate

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Poliția Română și D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Bitdefender și EUROPOL, pun la dispoziția publicului un kit pentru recuperarea datelor, destinat victimelor clasei de ransomware GandCrab. Vă puteți recupera fișiere infectate, fără a plăti sumele cerute de infractorii cibernetici.

Prin reclame publicate pe site-uri infectate sau prin chitanțe și facturi fictive trimise ca fișiere atașate în e-mail-uri, atacatorii blochează fișierele importante de pe dispozitivul folosit (calculator sau smartphone) și apoi șantajează, cerând plata unor sume în moneda virtuală DASH, echivalentul a 300 – 500 dolari, în schimbul unei chei de decriptare a informaţiilor pe care le-a blocat. GandCrab a făcut peste 50.000 de victime în mai puțin de o lună, inclusiv din România.

Poliția Română, prin polițiștii specializați în combaterea criminalității informatice, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. și în parteneriat cu producătorul global de soluții de securitate Bitdefender și cu EUROPOL, pun la dispoziția publicului un instrument pentru decriptarea datelor, care oferă victimelor clasei de ransomware GandCrab posibilitatea să le recupereze, fără să mai plătească recompense infractorilor cibernetici.

Kit-ul funcționează pentru toate versiunile cunoscute ale amenințării ransomware GandCrab și este disponibil pe www.nomoreransom.org. – un portal online disponibil inclusiv în limba română, și în secțiunea dedicată instrumentelor de decriptare de pe labs.bitdefender.com.

Alte 52 de soluții antiransomware puse gratuit la dispoziția publicului pe această platformă. Pe nomoreransom.org, utilizatorii pot afla informații suplimentare despre ransomware și modul în care se pot feri de această amenințare.

Acest sprijin este posibil prin faptul că Poliția Română și D.I.I.C.O.T. sunt parteneri asociați ai proiectului No More Ransom.

Pentru a preveni infectarea cu ransomware, utilizatorilor li se recomandă să păstreze copii ale datelor importante, să folosească o soluție de securitate și să evite să acceseze linkuri sau fișiere din e-mail-uri nesolicitate.

Aplicația poate fi descărcată și de AICI!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin