Primul ajutor, într-o lecţie pentru toată familia

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

„Nu aveți nevoie de costume de super eroi pentru a învăța cum puteți salva o viață!”, susţin organizatorii Seminarului gratuit de prim ajutor pentru întreaga familie, ce se va desfăşura, între orele 15,00 şi 18,00 la Bastionul Croitorilor, duminică 23 octombrie 2016.

În cadrul acestui eveniment copii vor lua contact cu metodele de prim-ajutor într-o manieră distractivă și adecvată vârstei lor, vor primi şi o diplomă de participare pe care va scrie că au participat la curs și că știu să acorde primul-ajutor, iar părinţii vor afla „ce să spună când sună la 112”, cum să acţioneze în cazul diferitelor accidente casnice, despre hemoragii, mușcături, arsuri.

Organizatorii promit multe surprize și momente de neuitat:

„În numai câteva secunde, adesea fără a fi avertizați, s-ar putea să fiți nevoiți să folosiți cunostințele și îndemanarea în materie de prim ajutor pentru a salva pe cineva aflat în pericol.
Primul ajutor cuprinde totalitatea măsurilor care se aplică imediat în cazul unei urgenţe medicale până la sosirea serviciului de urgenţă sau până la intervenţia unui medic specialist.
O astfel de urgenţă poate să survină printr-o îmbolnăvire subită, printr-un accident sau intoxicaţie. De multe ori măsurile de prim ajutor pot decide asupra vieţii sau morţii. Cei care acordă primul ajutor nu sunt medici sau paramedici şi totuşi pot, prin măsurile aplicate, să salveze vieţi omeneşti.
Pentru a putea acorda primul ajutor este necesară parcurgerea unui curs de prim ajutor.
Primul ajutor nu este necesar numai în situaţii ameninţătoare de viaţă, ci şi în situaţii de zi cu zi care pot să apară datorită unui incident minor, dar care are nevoie de ajutor.

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile (20 de copii însoţiti de 1-2 adulti, capacitatea sălii e de 50-80 de locuri), până în data 22.10.2016”

Foto: Dan Porcuţan

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin