Micii filosofi din Mănăştur – în lumea minunată a ideilor

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

În această seară, de la ora 18, Filiala „Traian Brad” a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” îi găzduieşte pe cei mai mici filosofi ai cartierului. Aceştia vor încerca să găsească răspunsuri la întrebarea: „De ce ne dorim mai multe lucruri decât avem nevoie?”. Alături de ei, Iulia Grad, în cadrul Clubului de filosofie pentru copii, pornind de la lectura unei poveşti, îi va ajuta şi de această dată să găsească răspunsuri la întrebări pe care şi le pun şi oamenii mari.

„Filosofia vă poate ajuta să demarati un proces de autocunoaștere, de înțelegere a celorlalți și de identificare a mijloacelor prin care puteți cuceri un sens profund al vieții”.

La întâlnirile Clublui pot participa copiii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani, iar înscrierile, conform paginii de facebook a clublului, se pot face la sediul bibliotecii, la telefon 0264 565784 sau prin e-mail: manastur@bcj.ro

„Proiectul „Club de filosofie pentru copii” îşi propune să contribuie în mod direct la dezvoltarea unor competenţe cognitive şi non-cognitive importante, de la exprimare şi argumentare sau a învăţa să înveţi, la inteligenţă emoţională şi educaţie pentru valori.”

Până acum, în cadrul Clubului copiii au întors pe toate părţile conceptul de curaj, au găsit răspunsuri complexe la întrebarea „Cum ştim că un lucru este adevărat?”, au ajuns la concluzia că trebuie să existe un echilibru între muncă şi distracţie, au tratat conceptul de identitate, reuşind să găsească răspunsuri la întrebările „Cum ştii că tu eşti tu?” „Cum ştim că gândim?”, au stabilit că altruismul oferă posibilitatea de a simţi o mare bucurie atunci când dăruim sau facem fapte bune. Au găsit răspunsuri şi la întrebarea „De ce mergem la scoală?”…

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin