Inspiraţia lui Silvășan aduce prima victorie în grupele Ligii Campionilor pentru U-BT

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin
U-BT Cluj-Napoca a obținut primul succes din istoria participărilor în grupele Ligii Campionilor la baschet masculin 66-60 cu Darussafaka Istanbul, într-o partidă din grupa G a competiției. Din cauza problemelor de lot Mihai Silvășan a improvizat, dar a făcut-o inspirat, scrie sportall.ro.

Emoțiile debutului în grupele Basketball Champions League a fost evident în tabăra alb-negrilor și gruparea turcă a dat senzația că stăpânește perfect primele minute ale întâlnirii. Oaspeții s-au desprins la 0-4, dar au resimțit imediat forța și dorința ardelenilor de a face o figură frumoasă (4-4).

Ședința tehnică din pauză a fost interpretată perfect în teren de campionii României care au continuat să înscrie constant și să se apere agasant. Turcii au înțeles prea târziu că au în față o echipă robustă și extrem de motivată. A fost 21-16 pentru U-BT după încă zece minute de joc, iar în ultimul parțial tot gazdele au știut să gestioneze încercările celor de la Darussafaka de a reintra în meci.

S-a terminat 66-60 cu Elijah Stewart (18 puncte, 6 recuperări) și Patrick Richard (17 p, 2 rec ș 2 pase decisive), cei mai buni jucători de pe teren.

”Vreau să îl felicit pe Giordan Watson, în primul rând, pentru că a arătat caracter în seara asta. El vine după un singur antrenament împreună cu echipa. El nu a mai jucat un meci oficial din iunie și nici nu s-a mai antrenat din acea perioadă, doar individual. Ne-a dat 15 minute foarte bune. Nu știu dacă reușeam să învingem astăzi fără el.
Will Cherry nu și-a trecut vizita medicală. Are ceva probleme la inimă și am fost nevoiți să-l băgăm pe Giordan în teren. Nu știm încă dacă va rămâne sau nu la echipă. El a ajuns vineri seară. Luni dimineața a fost programat la vizita medicală. A făcut vizita medicală și i-au ieșit ceva probleme la EKG. Doctorul de la medicină sportivă a solicitat un control suplimentar”, a punctat Silvășan.

Citeşte materialul complet pe sportall.ro

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin