Dacă vă plac poveștile…

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Dacă vă plac poveștile, scriitorul mănăşturean Ioan Ciorca vă vine în întâmpinare, deschizând un nou canal pe YouTube.com. Aici puteţi urmări primele episoade în lectura sa, în care îşi prezintă o parte din ultimele realizări. Prolific autor şi versificator al poveştilor nemuritoare româneşti, Ioan Ciorca dă dovadă de o prezenţă de spirit deosebită, abordând hotărât un mijloc de promovare în social media rezervat, până de curând, tinerilor vloggeri.

Scriitorul Ioan Ciorca îşi invită cititorii să îl urmeze în această călătorie printr-un mesaj propriu: „Dragi prieteni, Voi deschide pentru voi, Cutia cu amintiri și – pe parcursul mai multor episoade – vă invit la o plimbare prin Clujul de altădată. Dacă vă plac poveștile „adevărate” și vreți să mă însoțiți în această plimbare virtuală, vă rog să vă abonați la canalul meu de YouTube.”

Pentru cititori, scriitorul Ioan Ciorca a făcut un bilanţ al activităţii din ultimele luni, prezentându-ne, pe scurt, lucrările sale, unele dintre ele adevărate recorduri în materie:

„Deși crezusem, la început, că anul 2020 – aflat sub semnul pandemiei de Covid 19 – este „un an mort”, am constatat că nu e chiar așa, demonstrat de faptul că am izbutit să tipăresc un număr de nouă cărți, încadrate la secțiunile documentare, religie și versuri pentru copii.

Prima a fost monografia intitulată „BELLU – PANTEONUL ROMÂNIEI – ANSAMBLUL FUNERAR MONUMENTAL”, o lucrare de 1006 pagini în format A5, lansată în vara acestui an la București, în fața capelei ortodoxe a Cimitirului Bellu, în prezența domnului Academician Ioan Aurel-Pop, Președintele Academiei Române. Lucrarea a apărut la editura Ecou Transilvan.

A urmat al patrulea volum din colecția „Ghiozdanul cu povești”, intitulat „LEGENDELE SAU BASMELE ROMÂNILOR adaptate în versuri după PETRE ISPIRESCU”, ilustrat de pictorul Alex Cuibus.

La împlinirea a 128 de ani de la procesul memorandiștilor, am publicat cartea intitulată „PE URMELE MEMORANDIȘTILOR”, carte în care am urmărit traseul Dr Ioan Rațiu, de la Noșlac, Turda, Blaj, Cluj și Sibiu. Lucrarea a apărut la editura „Casa Cărții de Știință”.

Apoi, în toamna acestui an am publicat lucrarea intitulată „BLAJ, ORAȘ EPISCOPAL”, în care am adus în atenție Blajul – bastion de cultură și spiritualitate românească – unde la 1848 s-a dat glas pentru prima dată dorinței de veacuri a românilor ardeleni: „Noi vrem să ne unim cu țara!”. Cartea, apărută la editura „Ecou Transilvan”, beneficiază în prefață, de câteva cuvinte din partea domnului Academician Ioan Aurel-Pop, Președintele Academiei Române.

Următoarea carte, apătută pe la începutul lunii septembrie la editura „Casa Cărții de Știință” – în cadrul unui proiect cultural finanțat de Consiliul Local – se intitulează „MONUMENTE ȘI STATUI CLUJENE”, beneficiind de o prefață din partea domnului Tudor Sălăgean, director al Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Tot în toamna acestui an, am izbutit să public „BIBLIA ÎN VERSURI”, într-un singur volum, de 1884 de pagini, în format A4. Tipărită într-un tiraj limitat, un exemplar din lucrare a intrat în patrimoniul Muzeului de istorie „Augustin Bunea” de la Blaj, fiind expusă în sala Școlii Ardelene, cu ocazia împlinirii a 225 de ani de la tipărirea Bibliei lui Samuil Micu Clain de către  episcopul Ioan Bob. Un alt exemplar, a intrat în custodia secției de Manuscrise și carte rară din cadrul Bibliotecii Academiei Române. Lucrarea a fost tipărită la editura „Ecou Transilvan”

Pentru a veni în întâmpinarea sărbătorilor de iarnă, în luna octombrie am publicat un fragment din BIBLIA ÎN VERSURI, cuprinzând cei 150 de Psalmi, sub titlul „PSALMII – ADAPTARE ÎN VERSURI”.

Ultima lucrare, destinată copiilor, a apărut în luna decembrie, la editura Ecou Transilvan,  cu ocazia sărbătorii de Moș Nicolae, sub titlul „ÎNTR-O LUME ÎN MIȘCARE”. Cartea conține și desene de colorat, permițând celor mici să se joace și să învețe pe parcursul unei călătorii în lumea tehnicii, pornind de la inventarea roții. Ilustrațiile cărții sunt realizate de către Amalia Sofiana Onuțan.

Și ca o încununare a întregii activități de pe anul 2020, am inițiat un canal de YouTube, destinat iubitorilor de povești, de toate vârstele”, a încheiat autorul.

Aşadar, dacă doriţi să scormoniţi prin „Ghiozdanul cu povești” sau să urmăriţi „O poveste despre începutul transportului în comun, cu troleibuze, la Cluj” nu vă rămâne decât să accesaţi şi, de ce nu, să vă abonaţi la canalul de YouTube gestionat de scriitorul Ioan Ciorca, accesând acest link.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin