Cea mai mare veioză din ţară se scutură de praf

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Anunţată la radio încă de ieri, deschiderea parkingului din Mănăştur, Mehedinţi-Negoiu, a devenit realitate în această dimineaţă.

După ce ieri, într-o emisiune radio, primarul municipiului Cluj-Napoca anunţa că cea mai mare veioză din ţară a fost deschisă pentru primele maşini ale căror proprietari au avut garaje pe locul actualului parking, astăzi, ne anunţă pe pagina sa de facebook că: „De astăzi, clujenii utilizează noile locuri de parcare din cartierul Mănăștur. Cei care au deținut garaje sau locuri de parcare în zonă, desființate pentru construcție, sunt beneficiarii primelor abonamente atribuite de primărie în noul parking. Locurile rămase libere sunt distribuite clujenilor în conformitate cu regulamentul de acordare a locurilor de parcare. Costul unui abonament este de 110 lei/an pentru persoanele fizice și 840 lei/an pentru firme„. Deocamdată, nu se precizează dacă vor fi alocate locuri pentru vizitatori, aşa cum au solicitat de nenumărate ori cetăţenii din zonă.

Din imaginile postate vedem, într-adevăr, cum primele maşini au lăsat urme adânci în stratul dens de praf depus de la prima inaugurare din decembrie 2017 şi până azi.

foto: www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/

https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/

Trebuie remarcat că acest obiectiv dispune de supraveghere video şi, probabil, va beneficia de o prezenţă activă a poliţiei locale în zonă.

https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/

Rămâne de văzut cum va fi gestionată în viitorul apropiat pseudo-parcarea de pe spaţiul verde, care în absenţa parcărilor amenajate în zonă s-a extins pe o suprafaţă impresionantă din zona LaTerenuri.

De asemenea, rămâne de urmărit anunţata intenţie a administraţiei locale de a supune zona de garaje existente lângă Parkingul Negoiu unui proces de regenerare urbană, prin transformarea spaţiului ocupat de construcţiile de tablă într-o zonă verde.

Celelalte proiecte legate de parkingurile din cartier, după spusele edilului, se află în următoarea situaţie:

  • Construire Parking Primăverii nr. 20 – s-a încheiat contractul de proiectare și execuție – în curs de elaborare proiect;
  • Construire Parking Mogoșoaia nr. 9 – în anul 2017 s-a elaborat și aprobat PUZ regenerare urbană, PUD și Studiu de fezabilitate – în prezent, în procedură de achiziție contract proiectare și execuție – 3 oferte;
  • Construire Parking str. Primăverii nr. 8 – în anul 2017 s-a elaborat și aprobat PUZ regenerare urbană, PUD și sStudiu de fezabilitate – în prezent, în procedură de achiziție contract proiectare și execuție – 4 oferte;
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin