„Zmeii Mănăşturului” adună medalii după medalii

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

România a cucerit locul trei în clasamentul general pe țări, după numărul de puncte acumulate, la ediţia din acest an a „Cupei Europei la Taekwon-do ITF Sibiu 2018”, o competiţie a cluburilor ce a reunit 960 de sportivi de la 75 de cluburi din 27 de ţări europene. Clubul clujean ASC Delta MMA Cluj a participat cu şase sportivi, doi antrenori şi doi arbitri.

Ariana Pop – Photo by Federatia Romana de Tekwondo ITF

După această întrecere, la sala de antrenamente din Mănăştur, între două antrenamente, am reuşit să-l scoatem din mijlocul sportivilor pe conducătorul clubului clujean, Master Alexandru Mureşan VII Dan, şi să-l provocăm la un scurt dialog.

Master Alexandru Mureşan VII Dan în faţa elevilor la finalul concursului de cioplit în dovleci

În weekendul trecut aţi participat la cea mai importantă competiţie pentru taekwon-do-ul european. Cu ce rezultate vă mândriţi şi ce urmează pentru clubul dumneavoastră?

– Ne-am întors de la Sibiu, de la Cupa Europei la Taekwon-do, o competiţie a cluburilor sub culorile naţionale, cu patru medalii, două de argint şi două de bronz cucerite de Ariana Pop şi Thea Chisăliţă. Suntem, într-un fel, obligaţi moral să menţinem nivelul de performanţă pe care am reuşit să îl atingem la competiţiile anterioare. Din păcate, anul acesta am participat cu mai puţini sportivi decât anul trecut, dar performanţa lor se înscrie în cotele pe care ni le-am impus.

Ariana Pop – Photo by The TKD Reporters

Master Alexandru Muresan VII Dan si Ariana Pop – Photo by The TKD Reporters

Urmează Cupa României, la Deva în luna noiembrie, şi calificările juniorilor pentru lotul naţional. Cei mici vor avea aici ocazia să confirme ceea ce au învăţat în ultima perioadă.

Master Alexandru Muresan VII Dan si Thea Chisalita

Aţi deschis o sală nouă de antrenamente…

– Da, avem activă o nouă sală pentru „pitici” pe strada Dorobanţilor. E destul de greu să-i aducem pe cei mici în sala de antrenament câtă vreme smartphon-urile şi jocurile pe computer le ocupă cel mai mult timp. Nu mai facem nici antrenamente la grupele de grădiniţă din sectorul de stat. Inspectoratul nu mai acceptă nicio activitate din exterior în cadrul grădiniţelor, nici sport, nici engleză, nici altceva.

Motivul?

– Cine îţi dă motiv în 2018? Nu mai trebuie motiv. Nu se mai poate, nu se aprobă. În schimb lucrez cu cei mici în cadrul a două grădiniţe private. La stat nu se vrea.

 

Încheiem acest material notând rezultatele obţinute la „Cupa Europei Sibiu 2018” de sportivii ce se antrenează în sala de sport din Mănăştur:

  • Pop Ariana – Argint (Locul II) la luptă individuală junioare -55 kg
  • Pop Ariana – Argint (Locul II) lupta tradiţională junioare juniori
  • Chisăliţă Thea – Argint (Locul II) la luptă tradiţională juniori
  • Chisăliţă Thea – Bronz (Locul III) la tull individual junioare 1 dan
  • Chisăliţă Thea – Bronz (Locul III) la luptă individuală junioare -60 Kg

Participarea la această activitate sportivă s-a făcut printr-un proiect cu finanțare de la Consiliul Judeţean Cluj pentru anul 2018 şi a avut ca principal scopverificarea nivelului tehnico-tactic la nivel competițional european.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin