Ziua Interactiunii Om-Animal la Muzeul de Zoologie şi Vivariul UBB

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Ediția ZIOA din februarie 2019 (ediția a 17-a) marchează, alături de alte evenimente, anul celebrării a 100 de ani de învățământ superior românesc la Cluj-Napoca, promovând valoarea educațională și orientarea spre comunitate ale Muzeului Zoologic și Vivariului UBB. ZIOA se organizează anual în două ediții, prima ediție marcând începerea cursului de Psihologie Animală în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (ediția de primăvara, de interior), iar a doua ediție se organizează în curtea USAMV CN în 1 iunie, marcând Ziua Internațională a Copiilor.

ZIOA 17 este organizată în premieră în două secțiuni: (1) secțiunea de dimineață – prelegeri în domeniul psihologiei animale și cercetărilor din teren în medicină veterinară, urmată de (2) secțiunea de după-masă (orele 12:00-16:00) – activități educaționale de cunoaștere și promovare a interacțiunilor responsabile cu animalele și natura în spațiile Muzeului Zoologic și Vivariu.

Program preliminar #ZIOA17

Interval 9:00-12:00 (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Str. Sindicatelor 7):

• 9:00-10:00 – Introducere în cursul de Psihologie Animală (Alina Rusu, UBB).
• 10:00 – 11:30 Prelegere „Tales from the field / On Human-Animal Interactions in Africa” (Andrei D. Mihalca & Gianluca D’Amico, USAMV CN).

Interval 12:00-16:00 (Open Educational Doors la Muzeul de Zoologie şi Vivariul UBB)

• Târgușoare de casă cu mărțisoare & standuri informaționale pentru promovarea interacțiunilor optime om-animal și om-natură (ONG-uri și asociații studențești)
• Prezentare Muzeu şi Vivariu, inclusiv interacţiune ghidată cu animalele din Vivariu; vizitele ghidate în Muzeul de Zoologie se vor desfășura în 4 ture: 12:15, 13:15, 14:15 și 15:15.
• Ateliere de activități pentru copii (colorat, explorat elemente din natură), interacțiune cu pisica Tomi și prietenii săi, interacțiune cu câini-ghid (Angel Dog).
• Atelier inelare păsări (echipa Muzeului de Zoologie): intervalul orar 12:30-15:00.
• 12:30-14:00 (în funcție de condițiile meteo, în parcul din fața clădirii Muzeului de Zoologie) – Activități asistate de câini pentru copii și oameni mari (agilitate, mângâiat, jocuri) – Pet Joy Sports, Animal Society, dr. Norka.

Participanții ZIOA la ediția a 17-a sunt: Facultatea de Medicină Veterinară (USAMV CN), Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (UBB), Facultatea de Biologie și Geologie (UBB), Vivariul UBB, Muzeul de Zoologie al UBB, Asociația Studenților Psihologi din România (Fabrica de Zâmbete), Organizația Studenților pentru Natură, asociații care promovează protecția animalelor și deținerea responsabilă a animalelor de companie: Pet Joy Sports Cluj-Napoca, Descoperă Natura, Transylvania Animal Care, Animal Society București, iCare, Nuca, Vegan în Cluj-Napoca, Societatea Ornitologică Română, Angel Dog Satu-Mare, Mâț Tomi & Co, Asociația Autism Transilvania, Școala Specială Transilvania Baciu, Paracord for Pets, Asociația Arca lui Noe Cluj, Asociația Hip Tep Aiud și studenți voluntari din cadrul celor două universități.

Notă: La ediția de interior a ZIOA rugăm participanții să nu își aducă propriile animale de companie. Acestea se pot aduce la ediția din 1 iunie a ZIOA, care se organizează în curtea USAMV CN.

Intrarea este liberă.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin