Weekendul ne împarte între cartier şi Făget

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Startul competiţiei Făget Tour Fortech se va da sâmbătă, 21 octombrie, de la Roata Făget, în trei etape:

  • START Probă 22 km, ora 09:30
  • START Probă 7 km, ora 10:00
  • START Proba Family, ora 12:15

Pentru cei care asistă la competiţie, dar mai ales pentru cei interesaţi de problemele ridicate prin campania „SOS Făget” (vezi aici şi aici), evenimentul „Plimbare în Făget – Jane’s walk” va întregi ziua petrecută în natură:

„Sâmbătă ne vom plimba în Făget pentru a vedea cum creşte oraşul şi cum descreşte pădurea. 
Vor fi alături de noi dr. arhitect Mihai RACU şi biologii Attila Matis şi Anna Szabo care îşi vor expune punctul de vedere prin prisma profesiilor lor, Adrian Dohotaru care susţine de mai mulţi ani nevoia de spaţii verzi şi de agrement în Cluj şi Virgil Pașca, rezident în Făget care cunoaşte şi problemele celor care au căutat liniştea la marginea oraşului.” – „Jane’s Walk”, sâmbătă, 21 octombrie, ora 13:00, cu pornire de la restaurant Roata.

În cartier, Asociația Colectiv A și Grupul de inițiativă Civică pentru Mănăștur organizează un prim atelier din seria care-şi propune să ne înveţe cum să fim cetățeni mai responsabili față de cartier și oraș. Invitații, experți din domeniile jurisprudenței urbane, peisagisticii, documentării foto și video, facilitării comunitare, relației cu autoritățile și altele, vor dezvălui cum putem stăpâni mai bine legislația urbană, cum să ne raportăm la spațiile verzi (inclusiv la toaletări, plantări etc.), cum să folosim documentarea vizuală în beneficiul vizibilității cauzei sau proiectului civic/comunitar, cum să purtăm discuții în grupuri mai mari și cum să devenim proprii facilitatori comunitari în cartierele noastre și, nu în ultimul rând cum să ne raportăm la autoritățile locale care ne guvernează orașele.


Astfel sâmbătă 21 octombrie, 10.00-18.00, la sediul Civitas din str. G-ral Eremia Grigorescu 77 (cartier Grigorescu) sunteţi aşteptaţi la „Dreptul la cartier – Atelier de jurisprudență urbană cu Dragoș Dascălu și Mihai Racu (Centrul pentru Mediu Construit)”. (Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiect finanțat de Fondul pentru Democrație. Program co-finanțat de AFCN.)

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin