„Visuri la cheie” sau „împreună în Mănăştur”

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

După ce în timpul verii s-au implicat activ pentru realizarea proiectului “Jocul sportiv şi jocul cromatic” – un proiect prin care au înfrumuseţat şi amenajat baza sportivă pe o suprafaţă de circa 300 mp, un spaţiu destinat segmentului “joc şi mişcare”, în ultimele weekend-uri de septembrie, pro­fesori, părinţi şi voluntari şi‑au propus să împrospăteze mediul în care cei mai mici elevi ai Şcolii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu” învaţă zi de zi.

Vechea clădire a fostei şcoli generale nr. 3, azi parte a Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu”, a fost luată cu asalt de voluntari entuziaşti. Două etaje şi casa scărilor au fost complet zugrăvite, urmând ca în următoarele weekend-uri să se finalizeze lucrările în tot corpul de clădire, şi asta datorită câtorva oameni implicaţi, printre care şi doamna Monica Buduşan, noul director-adjunct al şcolii.

„Am demarat un nou proiect pentru Școală Gimnazială „Liviu Rebreanu” Cluj, alături de BETFAIR DEVELOPMENT ROMÂNIA, SDL Cluj și Life Education for All. Oana Mîndruţ și Mihai Maier au făcut echipă alături de 40 de voluntari, care au reparat, amorsat și zugrăvit holurile, casa scării pentru elevi și învățători. Mulțumim tuturor în numele școlii, al elevilor, al cadrelor didactice și al părinților și vă așteptăm pe cei care doriți să ne ajutați la ultimele retușuri.
Puterea exemplului este cea care contează în ochii copiilor noştri!
Aș vrea să menționăm că le mulțumim tuturor părinților care nu au ezitat să dea o mână de ajutor, cadrelor didactice și personalului nedidactic, care au pus umărul să ne ajute.
Azi am spus, mai convinsă ca niciodată, că acea comunitate de care știam acum 20 de ani există! Sunt convinsă mai mult ca niciodată că împreună vom face lucruri durabile și puternice, atât pentru Școală, copii, cât și pentru noi înșine!”, a afirmat Monica Buduşan.

Şi Oana Mîndruţ, cea care a condus şi această acţiune de voluntariat, ne-a mărturisit: „Sunt recunoscătoare că mi se dă ocazia și puterea să fac. Școală Gimnazială „Liviu Rebreanu” Cluj Napoca a prins culoare și lumină. În urmă cu vreo 3 săptămâni aveam un grup de voluntari dornici să se implice și eu nu mai aveam nevoie la #pedi1 așa că am sunat-o pe Monica s-o întreb dacă nu o putem ajuta pe ea la școală. Răspunsul a venit prompt: «sălile de clasă au fost zugrăvite și aranjate de părinți dar holurile arată foarte rău». Așa că, voluntari aveam, materiale ne-au mai rămas la zugrăveala de la #pedi1, restul au fost cumpărate de Betfair România Development așa că, ce puteam face, decât ceea ce deja știm foarte bine (când n-o să mai predau, o să mă apuc de zugrăvit😉).
Felicitări oamenilor minunați care au făcut posibil ceea ce altora li se pare imposibil. Mulțumesc voluntarilor Betfair România Development și SDL Cluj, voluntarilor din cadrul școlii (părinți, angajați, cadre didactice)!
Împreună putem fi/face schimbarea pe care ne-o dorim în lume!”

Fotografiile vorbesc de la sine…

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin