Victorie pentru Olimpia Cluj în primul meci al grupei preliminare UEFA Women’s Champions League

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Olimpia Cluj învinge în prima partidă din grupa a 2-a a UEFA Women’s Champions League formaţia WFC-2 Kharkiv cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Cristina Carp în minutul 33. Acest meci a marcat debutul celei de a șaptea participare consecutivă pentru echipa clujeană în grupele preliminare ale Ligii Campionilor la fotbal feminin.

Susţinute de o mână de suporteri inimoşi, fetele noastre au început bine meciul şi au dominat prima repriză. Golul marcat a venit în mod natural printr-o succesiune de pase ce au destabilizat apărarea adversă, pasa Ştefaniei Vătafu în faţa careului mic fiind fructificată de Cristina Carp, aceasta marcând printr-un şut inspirat din întoarcere.

Repriza secundă a dat emoţii spectatorilor, campioana Ucrainei presând poarta clujeană, din fericire fără a marca. Din partea fetelor coordonate de Marius Suller, remarcăm jocul bun al liniei de apărare şi siguranţa în intervenţii a portarului McVicker. Finalul meciului găseşte Olimpia Cluj în atac, după ce în a doua parte a reprizei secunde reuşeşte să echilibreze şi chiar să domine jocul. A fost un meci greu, o partidă care se putea putea termina la o diferenţă mai mare de scor şi care aduce primele puncte pentru echipa gazdă. Din păcate, starea gazonului a ridicat probleme pentru jucătoare, de multe ori mingea deviind în mod nefericit din brazdele de iarbă neuniforme.

Am muncit foarte mult pentru acest rezultat, este un prim pas foarte important pentru noi. Știam că începutul este foarte important. Mă bucur, sunt fericit, dar meciurile grele abia încep. Aveam nevoie de acest rezultat, am jucat puțin cu presiune, fetele au simțit presiunea aceasta pentru că jucăm ”acasă”, ne dorim foarte mult să ne calificăm, dar mai e multă muncă până acolo”, a declarat Marius Suller.

Clasament, Grupa 2

Played Won Draw Lost For Against Goal Points
Hibernian Ladies FC
1 1 0 0 5 0 5 3
CFF Olimpia Cluj
1 1 0 0 1 0 1 3
WFC-2 Kharkiv
1 0 0 1 0 1 -1 0
Swansea City Ladies
1 0 0 1 0 5 -5 0
HIBERNIAN 5SWANSEA
OLIMPIA CLUJ 1KHARKIV
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin