Veste bună pentru părinți

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Părinții care beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului nu vor mai plăti contribuțiile la asigurările sociale de stat (CASS). De asemenea, plata CASS a fost eliminată și pentru persoanele care au doar venitul minim garantat, dar și în cazul persoanelor care beneficiază de indemnizație acordată pentru concediul de acomodare în urma unei adopții.

Potrivit Mediafax, Guvernul a adoptat, miercuri (7 martie 2018), prin ordonanță de urgență, eliminarea prevederilor referitoare la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate din bugetul de stat pentru persoanele care beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010, de ajutor social prevăzut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat sau de indemnizație pe perioada concediului de acomodare prevăzută de Legea nr. 273/2004 privind procedura adopției. Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii şiJustiţiei Sociale (MMJS), aceste categorii de beneficiari ai drepturilor sociale devin asiguraţi fără plata contribuţiei, având acces la serviciile de sănătate prevăzute de Legea nr.95/2006.

Ordonanţa de urgenţă mai prevede ca sumele reprezentând contribuţii de asigurări sociale de sănătate, pentru drepturile aferente perioadei până la 31 decembrie 2017, să nu se mai recupereze, măsura fiind luată ţinând cont de categoria de beneficiari care prezintă vulnerabilitate crescută atât pentru sănătate, dar şi economică, se arată în documentul citat.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin