Vara şantierelor în Mănăştur

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a anunţat azi dimineaţă, în emisiunea „Dimineţi în realitate”, Realitatea FM Cluj, mai multe obiective la care vor fi declanşate lucrările în această vară. Astfel, după lărgirea străzii Câmpului la trei benzi de circulaţie ce urmează să fie finalizată până în data de 15 a acestei luni, pe strada Izlazului vor fi demarate lucrările de reconfigurare a străzii şi de realizare a unui sens giratoriu la intersecţia cu strada Mehedinţi, imediat după intrarea elevilor în vacanţa de vară. Lucrările la amenajarea unui nou sens giratoriu la intersecţia străzilor Câmpului cu Calea Mănăştur urmează să fie demarate în cursul acestui an, fără să fie deocamdată anunţată o dată exactă.

Din cele 18 puncte gospodăreşti îngropate ce vor fi implementate în prima fază, dintr-un contract ce prevede 100 de puncte ce vor fi amplasate în oraş într-o perioadă de 18 luni, în următoarele şase luni vor fi amenajate în Mănăştur următoarele locaţii: Mehedinţi nr 58-60, Mehedinţi nr 1-3, Bucegi nr 9-11, Mehedinţi 10-12 şi 14 colţ Retezat nr 1, Borşa nr. 5, Mehedinţi nr 42-44-46-48, Retezat nr 5-6-7- Mehedinţi 25-27, Vidraru 13-15, Mehedinţi 66-68.

Acestea sunt primele locaţii care au fost idenficate ca fiind fără probleme de revendicare sau care ar necesita devieri de reţele.

În plus, viceprimarul a atras atenţia că firma de salubritate are obligaţia să repare sau să înlocuiască gratuit pubelele care sunt defecte, sparte, cu capacul rupt sau roţi rupte la solicitarea cetăţenilor făcută direct către compania de salubritate.

 

 

Prima platformă îngropată de colectare selectivă a deşeurilor a fost pusă în funcţiune în urmă cu un an, în cartierul Zorilor. Pe site-ul primăriei, la data de 3 iunie 2016 mai erau anunţate alte două platforme, care nu au mai fost instalate: „Acest sistem face parte dintr-un program pilot de amplasare de platforme subterane pentru colectarea selectiva a deseurilor, initiat de Primaria Municipiului Cluj-Napoca. In perioada urmatoare vor fi amenajate alte doua astfel de platforme subterane in puncte gospodaresti din cartierele Manastur si Grigorescu”.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

-