„USB-C”, portul standard pentru toate dispozitivele mobile în UE

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

„USB-C” poate deveni portul standard pentru toate dispozitivele mobile. Membrii Parlamentului European se vor pronunţa asupra acestui aspect în următoarele luni.

În prezent, încărcătoarele telefoanelor mobile aruncate și neutilizate acumulează aproximativ 11.000 de tone de deșeuri electronice în fiecare an.

Încă din anul 2014, Parlamentul European a pledat, în cadrul negocierilor legate de Directiva privind echipamentele radio, pentru un încărcător comun pentru toate tipurile de telefoane mobile.

Mai apoi, mai multe alte inițiative ale Parlamentului şi ale Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor au cerut, direct sau indirect, standardizarea încărcătoarelor pentru smartphone-uri și dispozitive similare, cum ar fi o rezoluție adoptată la 30 ianuarie 2020 prin care se solicită introducerea unui standard pentru un încărcător comun „în regim de urgență”.

„Trebuie să scăpăm în sfârșit de dezordinea de cabluri din sertarele noastre; ne-am săturat să avem cablul de încărcare greșit în rucsac pentru dispozitivul pe care îl purtăm. Cablurile de încărcare uniforme vor ajuta consumatorii să economisească bani și să economisească resursele planetei. Echipamentele electrice și electronice continuă să fie unul dintre fluxurile de deșeuri cu cea mai rapidă creștere în UE. Este deosebit de important ca normele propuse să se aplice nu numai smartphone-urilor, ci și tabletelor și altor dispozitive mobile, așa cum a solicitat Parlamentul. Trebuie luate în considerare evoluțiile tehnologice rapide”, a susţinut Anna Cavazzini (Verzi/ALE, DE), președinta Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor din Parlamentul European

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin