Ultimele placaje. CS Mănăștur încheie sezonul cu un amical internațional

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Echipa de rugby a cartierului, CS Mănăștur încheie, marți, sezonul competițional 2017/2018 cu un amical internațional în compania echipei universitare Harper Adams din Anglia.

Întâlnirea reprezintă și o înfruntare istorică între francezii de la Mănăștur și britanicii de la Harper, cunoscut fiind ”duelul” istoric între cele două națiuni. Pentru o parte dintre jucătorii de la CS Mănăștur acesta va fi ultimul meci în tricoul echipei celui mai mare cartier din Cluj-Napoca.

”Anii trec iar noi nu putem opri timpul în loc oricât de mult ne-am dori. O parte dintre studenții francezi care au făcut parte din echipa noastră încă de la înființare, adică din 2013, au ajuns la finalul studiilor și se vor întoarce acasă. Și din acest motiv am ales să înfruntăm o echipă din Anglia, dar și pentru a le mulțumi în acest fel pentru contribuția pe care au avut-o în dezvoltarea rugby-ului clujean și a echipei CS Mănăștur. Acești băieți, francezii, au venit la Cluj ca să urmeze cursurile Universității de Medicină și Farmacie și au făcut-o exemplar, așa cum la fel s-au dăruit și rugby-ului. Împreună am obținut medalia de argint în sezonul 2014/2015 a Diviziei A și împreună am jucat finala mică în acest sezon. Viața merge înainte și nu putem decât să fim mândri că i-am avut alături de noi în toți acești ani”, a declarat președintele CS Mănăștur, Lorin Cantor.

De altfel, între cele două echipe există mai multe similitudini. Între altele, ambele grupări sunt ”studențești”. Foarte mulți dintre jucătorii echipei CS Mănăștur sunt studenți, în vreme ce Harper Adams este o echipă formată exclusiv din rândurile studenților universității cu același nume din Edgmond (Regatul Unit al Marii Britanii). Harper Adams a terminat pe locul patru ultimul sezon al Campionatului Universitar din Anglia și are în componență mai mulți jucători ce fac parte din selecționata universitară a Angliei.

Meciul dintre CS Mănăștur și Harper Adams este programat de la ora 18:00, pe terenul de rugby din Parcul Sportiv Universitar ”Dr Iuliu Hațieganu”. Intrarea este liberă.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin