Test gratuit Babeș-Papanicolau la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Consiliul Județean Cluj anunţă derularea campaniei din cadrul Programului național de depistare precoce a cancerului de col uterin, prin care se oferă posibilitatea efectuării testulului Babeș-Papanicolau, în mod gratuit, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Testul se adresează femeilor cu vârsta de peste 25 de ani, cu domiciliul în județul Cluj, indiferent de calitatea de asigurat a acestora.

Unitatea sanitară îndeamnă toate femeile să profite de această oportunitate și să apeleze la metodele de prevenție / diagnosticare precoce, cu atât mai mult cu cât testul este gratuit. Această analiză identifică, de timpuriu, celulele cu potențial malign din colul uterin,  înainte ca ele să ajungă într-un stadiu avansat în care nu se mai poate interveni.

Echipa de specialiști a instituției medicale, cu vastă experiență profesională, efectuează analize zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 – 18.00, în toate cabinetele de ginecologie ale Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj, de pe strada Moților nr.19, pe baza formularului special, eliberat de medicul de familie.

Specialiștii amintesc că practicarea sistematică a metodei Babeș-Papanicolau poate reduce semnificativ, în peste 90% din cazuri, riscul apariției unui cancer invaziv de col uterin. 

Pentru informații suplimentare, persoanele interesate pot apela numerele de telefon 0264/599226 și 0364/131177 sau se pot prezenta la sediul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj, fostul Centru de Diagnostic și Tratament, situat pe Calea Moților nr.19.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin