Scriitorul mănășturean Daniel Moșoiu își lansează cel de al treilea volum la Gaudeamus

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Târgul de carte Gaudeamus, ajuns la ediția cu numărul 20, are loc în aceste zile în locația devenită tradițională, în Piața Unirii. Unul dintre evenimentele ce țin capul de afiș a ediției din acest an este lansarea volumului „Acordul fin. Convorbiri cu Alexandru Vlad”, purtând semnătura scriitorului mănășturean Daniel Moșoiu.

Este cea de a treia carte semnată de Daniel Moșoiu, după cea de poezie intitulată „Poeme din mers”, apărută în 1999 și răsplătită cu Premiul Național de Poezie “Aurel Dumitrașcu”. O reeditare a poemelor a apărut în 2012. Al doilea volum a fost unul de proză, intitulat „Țigări umede”. Cea de a treia apariție editorială este un omagiu adus prozatorul Alexandru Vlad, născut în 31 iulie 1950 în localitatea Suceagu din județul Cluj.

Absolvent (în 1974, a Facultății de Filologie), Alexandru Vlad a fost redactor la revista „Vatra”. Însă, mai înainte, a practicat o serie de meserii precum anticar, galerist la Uniunea Artiștilor Plastici, sau dactilograf la Întreprinderea de Transport Local.

Alexandru Vlad a debutat editorial în 1980 cu volumul de povestiri „Aripa grifonului”, pentru ca în 1985 să se impună publicului cu romanul „Frigul verii”. În 2011, Alexandru Vlad a publicat romanul „Ploile amare”, răsplătit cu mai toate premiile literare posibile.

Daniel Moșoiu a realizat cele mai multe și mai sistematice interviuri cu Alexandru Vlad, la Radio Cluj, unde autorul cărții este redactor. Se poate spune că Daniel Moșoiu l-a urmărit pas cu pas pe Alexandru Vlad, rezultând, astfel, o serie de interviuri pe care Moșoiu le-a publicat inițial în revista „Vatra”.

Lansarea volumului „Acordul fin. Convorbiri cu Alexandru Vlad” va avea loc, sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 12:30. Târgul de carte Gaudeamus cel mai longeviv eveniment cu acest profil din Transilvania, iar anul acesta se derulează sub semnul „Anului Cărții în România”.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin