Proiectul „Pârâul nostru de LaTerenuri” prinde contur

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Printr-un proiect susținut de Centrul Cultural Clujean prin Fondul pentru Inovare Culturală, în acest weekend, în Mănăştur, va avea loc o acţiune a locuitorilor din cartier prin care se vor realiza mai multe amenajări temporare în zona Pârâului Calvaria.

Proiectul „Pârâul nostru de LaTerenuri” e unul din cele două proiecte finanţate de CCC prin care locuitorii propun administraţiei oraşului soluţii de amenajare şi activare a zonelor aflate la dispoziţia cetăţenilor, dar care nu sunt utilizate în mod curent la întregul potenţial. Primul proiect, Verde pe Canalul Morii, a fost deja pus în practică şi a avut în prim-plan intervenții temporare și discuții între vecini despre cum ar trebui să arate zona Scorțarilor – Canalul Morii, proiectul final urmând să fie transmis Primăriei.

Având în centrul atenţiei dezbaterea cu vecinii despre cum se pot transforma spațiile comune dintre blocuri pentru a fi mai bine folosite de către comunitate, Grupul de Iniţiativă pentru Mănăştur a derulat o „Cercetare sociologică privind nevoile cartierului” , coordonată de Anca Chiș și Marina Mironică împreună cu studenții facultății de Sociologie (peste o mie de respondenţi).

Lucrările de street art pe pereții garajelor de-a lungul Aleii Pârâului și animarea podețului de legătură (cu Kero, Ocu, Petre și Bogdan) şi-au găsit locul în cadrul acestui proiect. (Inedită a fost ideea reprezentanţilor primăriei clujene, la momentul discutării celor două proiecte, de a propune „decorarea” cu graffiti a parkingurilor din oraş, o propunere ce sperăm să se şi materializeze în viitorul apropiat.)

Atelierele pentru copii, Târgul de bunătăți locale şi o „Dezbatere privind prezentul, viitorul și perspectivele zonei, de la nevoi de bază la proiecții de dezvoltare locală și implicare comunitară” au întregit activităţile preliminare pentru intervenţia finală.

 

Atelierele de soluții de Peisagistică și Arhitectură cu studenții de la USAMV, coordonate de Păunița Boancă, Sonia Borș și Silviu Medeșan, au fost finalizate în această săptămână, astfel încât sâmbătă şi duminică va fi construită o parte din mobilierul temporar propus spre testare în zona vizată.

Astfel, pe 9 și 10 iunie (12.00-18.00), locuitorii cartierului sunt invitaţi să  participe la construirea mobilierului urban pentru zona Pârâului Calvaria, urmând ca pe 10 iunie, de la 16.00, să fie inaugurarea acestuia.

Proiectele „Verde pe Canalul Morii” şi „Pârâul nostru de LaTerenuri” sunt finanțate și sprijinite prin Fondul de Inovare al Centrului Cultural Clujean, cu sprijinul partenerilor: Primăria Cluj-Napoca, Banca Transilvania, Evozon, Accenture, Arxia, iQuest și Sykes.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin