Programare on-line pentru eliberarea cazierului judiciar

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Începând cu data de 22 ianuarie 2021 programările pentru solicitarea documentelor pe linie de cazier judiciar se vor realiza exclusiv on-line accesând pagina: https://ecaziere.ro/, se arată într-un comunicat al IPJ.

Instituția Prefectului – Județul Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj și compania românească de servicii  software Fortech, au pus bazele primei aplicații pentru programarea online în vederea eliberării cazierului judiciar. Fiecare programare este însoțită de un email de confirmare cu datele aferente, un număr de identificare al programării și un link pentru anularea acesteia în caz de nevoie. Programarea nu este transmisibilă și este gratuită. Prin intermediul aplicației pot fi accesate informații cu privire la documentele necesare pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, modelele formularelor tip care trebuie prezentate la ghișeu completate și programul ghișeelor. Pașii pentru efectuarea unei programări sunt, de asemenea, indicați de aplicație și sunt foarte simpli. Aplicația a fost dezvoltată pro bono de compania clujeană Fortech SRL.

Totodată, planificarea online vine în sprijinul procesului clasic de eliberare a cazierului. Există în continuare ghișee dedicate exclusiv interacțiunii directe.

În ceea ce privește respectarea normelor de protecție a datelor cu caracter personal prin utilizarea acestui instrument digital, este de menționat faptul că a fost acordată o atenție deosebită reglementărilor legale în vigoare. Totodată, datele folosite pentru planificare sunt șterse automat după un anumit interval de timp.

În plus:

– persoanele vor prezenta la ghișeu cererile completate în prealabil;

– instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice vor solicita extrasul de pe cazierul judiciar în baza consimțământului scris al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice;

– instituțiile din sistemul de învățământ, sănătate sau protecție socială, precum și orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane vor solicita o copie de pe registru cu acordul persoanei verificate.

Pentru înscrierea la școlile de șoferi nu este obligatorie prezentarea certificatul de cazier judiciar, copia acestuia putând fi înlocuită cu o declarație pe proprie răspundere din care să rezulte că solicitantul nu se încadrează în prevederile legale în vigoare privind interdicția de a se prezenta la examenul pentru obținerea permisului de conducere.

Instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice pot solicita Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative eliberarea extrasului de pe cazierul judiciar, în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice, fără a mai fi necesară prezentarea persoanei la ghișeu.

Instituțiile din sistemul de învățământ, sănătate sau protecție socială, precum și orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane pot solicita, cu acordul persoanei verificate, o copie de pe Registru, fără a mai fi necesară prezentarea persoanei la ghișeu.

Instituțiile menționate mai sus au obligația de a solicita prezentarea certificatului de integritate comportamentală doar persoanelor cu care încheie raporturi de muncă, contracte de voluntariat sau alte asemenea raporturi; totodată, certificatul de integritate comportamentală NU se solicită pentru participarea la concursuri, examene, titularizări etc.

Adeverințele de integritate comportamentală și formularul standard multilingv care însoțește certificatul de cazier judiciar SE ELIBEREAZĂ NUMAI la Sediul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative din municipiul Cluj-Napoca, str. Corneliu Coposu, nr.167

 

Cererile pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar vor fi depuse doar la ghișeu, conform programului de lucru cu publicul:

La sediul Secției 4 Poliție, situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Bucium FN

Luni 11:00 – 13:00

Miercuri 11:00 – 13:00

Vineri 11:00 – 13:00

La sediul Secției 6 Poliție, situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Observatorului nr.1

Luni 11:00 – 13:00

Miercuri 11:00 – 13:00

Vineri 11:00 – 13:00

La sediul Secției 7 Poliție, situat în municipiul Cluj-Napoca str. Traian Vuia nr.41- 43

Luni 11:00 – 13:00

Miercuri 11:00 – 13:00

Vineri 11:00 – 13:00

La sediul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative din Cluj-Napoca, strada Corneliu Coposu, nr.167

Luni 09:00 – 13:00

Marţi 09:00 – 13:00

Miercuri 11:00 – 13:00 și 15:00 – 19:00

Joi 09:00 – 13:00

Vineri 09:00 – 13:00

La ghișeu persoanele vor purta obligatoriu măști care acoperă nasul și gura.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin