Prima editie a Crosului Caritabil #StiuCaPot s-a desfășurat în Făget

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Ediția inaugurală a Crosului Caritabil #StiuCaPot și-a propus să adune laolaltă toți oamenii pasionați de alergare, pentru a susține educația prin intermediul organizației Teach for Romania.

Campania fundraising pentru educație al Teach for Romania a debutat la Cluj, prin crossul caritabil #știucăpot, eveniment organizat de Vlad și Mircea – prima echipă înscrisă la proiect

La start, care s-a dat de la Baza Sportivă Unirea, s-au aliniat peste 60 de clujeni dornici să ajute inițiatorii acestui demers să își ducă mai departe misiunea în localitățile în care școlile se confruntă cu lipsa cadrelor didactice bine pregătite. Alergătorii au parcurs un traseu de 7 kilometri prin pădurea Făget și nu au rămas insensibili la gunoaiele lăsate în natură de clujeni iresponsabili. Astfel, participanții la întrecerea sportivă au ”deviat” puțin de la traseu și au curățat pădurea.

La finalul acțiunii, organizatorii au anunțat și suma care s-a strâns din donații: 3.000 de lei.

O galerie foto de la această acţiune puteţi urmări accesând acest link.

Crosul desfășurat în Pădurea Făget din Mănăștur marchează începutul a patru luni de campanie care au în vedere ajutorarea organizației. Inițiatorii acestei campanii și-au mai propus ca în perioada 11-19 Iunie să pedaleze 1.000 de km în 9 zile, să treacă prin 10 comunități Teach for Romania și să implice peste 100 de persoane.

Foto: Facebook – @teachbikechallenge – Dan Izvoreanu, Alergători începători Cluj

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin