Ovidiu Lipan Țăndărică, Mani Neumann și Ulli Brand în concert la Cluj

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Cei trei artiști instrumentiști în vechea trupă Phoenix, Ovidiu Lipan Țăndărică, Mani Neumann și Ulli Brand,  vor susține un concert extraordinar la Cluj-Napoca în data de 16 septembrie 2021, de la ora 19.30, în Piața Unirii, în Lounge oficial FICT, gazda și partenerul evenimentului.

Concertul este prefațat de premiera filmului ”Țara mea de glorii, țara mea de dor”. În acest film apar ca protagoniști Țăndărică, Neumann și Brand, alături de alte personalități ale lumii artistice din România (pe care vă invităm să le descoperiți). Filmul este realizat de Mihai Laz.

Ovidiu Lipan Tăndărică muzician, compozitor și baterist român este o legendă a rock-ului românesc activând în două formații marcante din România: Roșu și Negru și Phoenix.

Artistul Ovidiu Lipan Țăndărică mai „bate” toba și cu: Visul Toboșarului, Rona Hartner și Fanfara 10 Prajini, Stelu Enache – Muzică Balkano, Marius Mihalache (Țimbal, Jazz- Rock, Ethno – Fusion).

Mani Neumann, supranumit în Germania „Der Taufelsgeiger („Violonistul Diavolului„), împreună cu Ulli Brand, considerat unul dintre cei mai buni chitarişti din Europa, au constituit formația Farfarello. Proiectul lor a reuşit în zeci de ani să realizeze 20 de albume şi să susțină peste 5000 de concerte sub acest nume.

În noua formulă de colaborare, Ovidiu Lipan Țăndărică, Ulli Brand și Mani Neumann combină folclorul est european cu jazzul, rockul şi muzica clasică, pe ritmuri moderne cu acorduri de vioară, chitară, bass şi tobe.

Atât premiera filmului ”Țara mea de glorii, țara mea de dor”, cât și concertul extraordinar Țăndărică, Neumann și Brand sunt cu intrare liberă.

 

Filmul a fost realizat cu sprijinul: Axon Soft, CS Invest, Elron Group și Zeolites Group

Mulțumiri speciale: Multi Clean, Opt Group, Top Drinks, Moldovan Carmangerie, Oncos, Chateau Vartely și Lebăda Neagră

Parteneri Media: Radio Gold FM, Via Cluj TV, Cluj Today, Buzz News, Buletin de Mănăștur, Up News, Cluj Insider, Sport in Cluj și Transylvania Today

Parteneri instituționali: TVR Cluj, USAMV Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, prin Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Organizatori: Radu Groza Agency și FICT – Festivalul Internațional de Carte Transilvania, co-producător Via Production

Evenimentul este transmis de TVR Cluj.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin