Oare vor termina până la 1 Decembrie?

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Am dat o raită pe la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul (Cluj, piața cu același nume), care e în renovare de vreo 4 luni.

S-a ajuns deja la desprinderea plăcilor de piatră de pe suportul de beton. Nu știu, dacă e suficientă avansarea ori ba, nu mă pricep la asemenea lucrări. Vreau doar să aduc la cunoștință următoarele:

  • când m-am oprit să fac fotografii, se pare că s-a dat un semnal, deoarece, încă nici nu ajunsesem pe laterala stângă, s-a și pornit zgomotul picamărului de mici dimensiuni, cu care lucra unul dintre cei (parcă) 3 muncitori, în timp ce ceilalți îl susțineau puternic moral din priviri, până atunci fiind cu toții în pauză de… orișice;

  • când m-am oprit să fac a treia fotografie, bărbatul, care până atunci ședea în umbra „coliviei” din fundal, și-a aruncat duhanu’ și s-a decis să nu aștepte până îl imortalizez;
  • pe când am ajuns să fac și a patra fotografie, întreaga echipă se afla deja sub apărarea schelei dimprejurul statuii.

De adăugat doar atât mai am: săracii muncitori nu știau, că nu lucrez pentru primărie, care a angajat firma, care îi plătește pe ei, ca să aibă de ce să se teamă de vizita mea inopinantă și deranjantă.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin