Maraton de măiestrie în artele marţiale la Cupa Napoca Junior

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Cupa Napoca Junior, desfăşurată în Parcul Babeş în 2 februarie, s-a dovedit a fi un examen ideal pentru tinerii sportivi în vederea testării nivelului de performanţă atins în perspectiva viitoarelor campionate internaţionale. Având în vedere că în acest moment sportivii români deţin multiple titluri mondiale şi europene, competiţia cluburilor organizată de Clubul Sportiv POLI Karate Cluj Napoca a deschis seria luptei pentru medalii.

Am asistat la un adevărat maraton de întreceri pentru sportivii de până la 14 ani ce s-au întrecut să-şi dovedească măiestria dobândită în orele de antrenament în artele marţiale.

Evenimentul trecut în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Karate WUKF s-a bucurat de prezenţa secretarului general al federaţiei dl. ing. Dorel Suciu care a supervizat atât organizarea, cât şi desfăşurarea competiţiei de pe tatami-ul central.

Un moment inedit s-a derulat chiar înainte de debutul competiţiei, FSP GLOBAL sponsorul principal al competiţiei a dăruit fiecărui sportiv de la cele 26 de cluburi participante câte un cadou de bun venit, risipind astfel o parte din emoţii de start.

După cuvintele de bun venit, din partea clubului gazdă, prin vocea sensei Dragoş Cocişiu, şi îndemnurile secretarului Federaţiei Române de Karate WUKF cei mai mici sportivi au început întrecerile primei părţi a zilei. Kata individual, masculin şi feminin, kata echipe şi kumite au forţat la maxim micii sportivi, mulţi dintre ei participând atât la kata individual, cât şi la kata echipe sau kumite. Partea a doua a zilei a fost dedicată luptătorilor mai mari. Lupte foarte interesante în care a contat mult puterea de concentrare şi dorinţa de victorie, diferenţa de valoare dintre sportivi fiind de multe ori insesizabilă.

Trebuie remarcată implicarea voluntarilor în organizarea competiţiei şi modul în care sponsorii competiţiei au ştiu să fie alături de sportivi oferindu-le chiar ei medaliile şi diplomele câştigate.

Rezultatele oficiale pot fi consultate pe site-ul federaţiei, clasamentul general pe medalii fiind următorul:

1 C.S. POLITEHNICA 18 medalii de aur 14 argint 11 bronz
2  C.S. IPPON 10 4 5
3 C.S. DRAGON-DO 9 1 6
4 C.S. POLI KARATE 8 6 12
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin