Mansardarea Școlii ”Ion Creangă” nu va fi finalizată anul acesta

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Primul proces de bugetare participativă online din România s-a derulat anul trecut la Cluj-Napoca și s-a bucurat de un interes major din partea cetățenilor. Au fost 338 de proiecte depuse, au fost declarate eligibile 126 de proiecte și s-a contabilizat un total de 40.637 de voturi în cele două etape de vot. Din păcate, inițiativa Primăriei Cluj-Napoca nu va mai continua, cel puțin o perioadă.

”În momentul de față suntem preocupați să implementăm proiectele stabilite de programul de bugetare de anul trecut. Nu putem să nu implementăm ceea ce am creat. Vom vedea ce vom face mai departe. Vom lua o decizie până la sfârșitul lunii mai”, a spus primarul Emil Boc.

Între cele 15 proiecte câștigătoare, bugetate cu câte 150.000 de euro, s-a numărat și mansardarea Școlii ”Ion Creangă” din cartierul Mănăștur, însă finalizarea demersurilor va fi una de durată.

”Unele dintre proiectele câștigătoare au o durată de execuție multianuale. Spre exemplu, Școala Ion Creangă va avea nevoie de mai mulți bani. O mansardare nu se poate face cu 150.000 de euro”, a explicat E. Boc.

Pe lângă mansardarea școlii din Mănăștur, celelalte 14 proiecte declarate câștigătoare vizează, printre altele, creșterea siguranței pietonale la treceri de pietoni prin instalarea de indicatoare rutiere luminoase permanente, realizarea unui parc în cartierul Între Lacuri, amenajarea spațiilor publice cu unități de colectare inteligentă a gunoiului, trotinete electrice în sistem de închiriere, demolarea garajelor și înlocuirea lor cu parcări și spații verzi, toalete pentru toți – proiect care prevede amplasarea în locuri strategice din centrul orașului a unor obiecte atrăgătoare de mobilier urban, cu rol de toalete publice cu funcție de auto-curățare, introducerea unor autobuze/microbuze școlare cu circuit închis, precum și realizarea unor piste de biciclete în cartiere.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin