Madrigal, primul cupaj al Colecției Excelentia

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Vinul Madrigal, primul cupaj al Colecției Excelentia, un vin armonizat din cinci soiuri nobile provenite de la Stațiunea Viticolă a USAMV – Vinea Apoldia Maior, este tributul adus de universitate la aniversarea Corului Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin” – 60 de ani de activitate artistică neîntreruptă.

Soiurile nobile Traminer Roz, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling Italian și Muscat Ottonel au fost armonizate, asemeni tonalităților perfecte, într-un vin menit să încânte simțurile și să celebreze excelența în muzică.

În anul 2023, universitatea noastră a creat o nouă gamă, Excelentia, pentru a marca prin vinurile sale excelența în diverse domenii de activitate. Prima etichetă din această gamă este Madrigal, un cupaj aniversar care reflectă în notele sale bucuria, frumusețea, pasiunea, istoria, dar și căutarea continuă a perfecțiunii, trăsături care definesc întreaga activitate a Corului Madrigal. Suntem onorați să marcăm aniversarea unui reper al muzicii românești prin lansarea acestui vin nobil, însoțit de admirația și felicitările noastre”, a declarat Prof. dr. Cornel Cătoi, rectorul USAMV Cluj-Napoca.

Vinul Madrigal din Colecția Excelentia va fi degustat, în premieră, la spectacolul extraordinar ”Madrigal 60”, dirijat de Anna Ungureanu, în 28 februarie 2023, de la ora 19.00, la Teatrul Național ”I. L. Caragiale” București (TNB).

Corul Madrigal împlinește anul acesta 60 de ani de activitate neîntreruptă, o vârstă respectabilă pentru care inovația și curajul artistic devin din ce în ce mai importante. Sărbătorim alături de public și de toți membrii familiei Madrigal cu un spectacol extraordinar și un pahar de vin aniversar, creat cu mare pricepere de partenerii noștri de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca. Muzica și vinul sunt deopotrivă elemente culturale străvechi, care își împletesc istoria de-a lungul veacurilor. Mulțumim prietenilor de la USAMV Cluj-Napoca pentru surpriza pe care ne-au pregătit-o în acest an aniversar, dedicând sărbătorii Madrigal primul cupaj al Colecției Excelentia”, este mesajul managerului Corului Național de Cameră, Emil Pantelimon.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin