LaTerenuri – apel la implicare. Monitorizează cu adevărat primăria clujeană lucrările?

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Aparenta nepăsare de care dă dovada administraţia locală în privinţa termenelor şi a modurilor de finalizare a lucrărilor de interes comunitar a stârnit reacţii puternice în rândul societăţii civile. De această dată, situaţia şantierului LaTerenuri face ca Grupul de Iniţiativă pentru Mănăştur să reacţioneze şi să ceară explicaţii primăriei clujene. Într-o postare pe pagina de facebook La Terenuri – Spaţiu Comun în Mănăştur locuitorii cartierului sunt invitaţi să se alăture demersului public prin care să-şi arate atât interesul pentru această lucrare cât şi dezamăgirea pentru stadiul în care se află.

Deocamdată, din ceea ce se vede la faţa locului se pare că mare parte din acordul la care s-a ajuns în urma dezbaterii publice organizate de Primaria Cluj-Napoca nu s-a implementat, schimbările neanunţate nu par a fi pe placul localnicilor, acestea neaducând un plus de confort sau spaţiu extins pentru activităţile sportive sau recreative.

Iată mai jos textul acestui apel:

„Dragi mănăştureni dar şi clujeni,

Având în vedere situaţia stagnării grave a şantierului privind noul Parc de agrement în zona La Terenuri, noi, Grupul de iniţiativă din Mănăştur dorim să depunem această solicitare la Primăria Cluj.

Dacă doriţi să vă alăturaţi demersului nostru şi să fiţi printre semnatari, scrieţi un comment la postare cu numele cu care doriţi să apăreţi în acest document.

Către Primăria Cluj-Napoca,

În atenţia

Primarului Municipiului Cluj-Napoca, dl. Emil Boc,

Direcţiei de Urbanism – Serviciul Autorizări construcţii şi Strategii Urbane

Direcţiei Tehnică – Serviciul Investiţii

Având în vedere că observăm în ultimii 2 ani în zona La Terenuri lucrările la şantier sunt destul de încetinite sau că în unele perioade din ultimii 2 ani, nu s-a lucrat aproape deloc, ne arătăm îngrijorarea față de toată implementarea la timp a proiectului promis de administrație către comunitățile de aici.

În plus, în perioada pandemiei numeroși cetățeni din zonă au dorit să folosească zona verde pentru sport sau loisir, accesul fiindu-le restricționat în zonă datorită începerii șantierului, însă acesta stagnând enorm în ultima perioadă, fiind păcat de zona verde care putea fi folosită de atâția locuitori mai ales în perioada de lockdown. Există numeroși cetățeni nemulțumiți din zonă care spun ca nu au unde ieși cu copiii, cu animalele de companie, unde face sport etc. Locuitori din zonă spun ca clădirea este prea mare și ocupă foarte mult spațiu verde, în plus majoritatea spun ca toata vara muncitori de pe șantier nu au fost monitorizati si controlati.

Ca urmare a îngrijorărilor expuse mai sus, vă solicităm să ne comunicaţi următoarele:

  1. Am dori să ne transmiteţi Proiectul Tehnic dat spre execuţie pentru construirea Zonei de agrement, Parcul La Terenuri.
  2. Dorim să ne transmiteţi şi Contractul stabilit între Primăria Municipiului Cluj Napoca şi constructorul parcului.
  3. De asemenea, dorim să ne comunicaţi şi Etapele lucrărilor, Calendarul de desfăşurare a lor cât şi Termenele aferente.
  4. În cazul în care termenele sunt depășite, dorim să știm dacă s-a depus o garanție de către constructor și dacă deja s-au aplicat penalități acestuia pentru neîndeplinirea termenelor promise.
  5. Vă rugăm să ne indicați dacă derulați un proces de Monitorizare a procesului de lucru și dacă ați numit un Inspector din cadrul instituției pentru vizite pe șantier și monitorizare constantă a îndeplinirii contractuale. Dacă răspunsul este afirmativ, vă rugăm să ne comunicați contactul acestuia, pentru o mai bună comunicare.
  6. În plus, am dori să ne transmiteți și următoarele răspunsuri la întrebări punctuale privind proiectul zonei de agrement:
  7. Vă rugăm să ne prezentați căile de acces între zona de agrement și pădure.
  8. Vă rugăm să ne spuneți dacă se va păstra legătura între străzile Parâng și Negoiu/Mehedinți.
  9. Vă rugăm să avem informații despre cum o sa fie monitorizată şi protejată Zona de agrement, Parcul La Terenuri.

Mulțumim!
Așteptăm răspuns,

Semnatari
Grupul de inițiativă pentru Mănăștur, Cetățenii cartierului și orașului Cluj-Napoca”

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin