Invitaţie la „Dezbatere în Mănăştur”

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Miercuri, 18.04, ora 18.30, La Terenuri. Dezbatere „Ce fel de construcții noi dorim lângă zona La Terenuri Mănăștur?”. Organizator Grupul de inițiativă pentru Mănăștur.

Am descoperit recent proiectul propus de arhitecții de la Trans Form pentru zona grădinilor de lângă spațiul verde de La Terenuri. Știm că este o zonă construibilă, dar cu anumite limite impuse de Planul Urbanistic General. Proiectul propus încalcă regulamentul de urbanism și depășește înălțimea reglementată prin PUG Cluj pentru zona UM4 unde se propune proiectul. Regimul maxim admis prin PUG este de 2 subsoluri, parter și 3 etaje, în timp ce proiectul propune 2 subsoluri, parter și 9 etaje.

Macheta proiectului propus versus Regulamentul de Urbanism

Propunem tuturor celor interesați o dezbatere prin care să analizăm situația actuală și să exprimăm ce ne dorim de la acest spațiu și ce efecte poate avea dezvoltarea acestuia pe termen mediu și lung.

Postarea retrasă de pe facebook în urma reacţiilor cetăţenilor din cartier

La dezbatere vor fi prezenți dr. arh. Silviu Medeșan –  din partea inițiativei La Terenuri – Spațiu Comun în Mănăștur, asistent dr. arh. Dragoș Dascălu – specialist în jurisprudență urbană din partea Centrului pentru Mediu Contruit, locuitori și membrii Grupului de inițiativă pentru Mănăștur, ne-au transmis organizatorii.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin