Evenimentul caritabil „Art for Broken Heart” a ajuns la ediția a VIII-a

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Asociaţia Alfa Grup organizează, luni, 18 noiembrie 2019, ora 18:00, la Casino – Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca, „Licitaţia cu obiecte de artă”, în cadrul evenimentului consacrat sub denumirea de ”Art for Broken Heart„.  Artiști consacrați și copii plini de talent și-au donat lucrările de artă, pentru un scop comun – întrajutorarea  copiilor abandonați, a celor defavorizați și a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție.

Evenimentul este organizat împreună cu artista Anca Jitariu Gliga și copiii ei, cursanți talentați la Jitariu Studio. 

Aflat la a VIII-a ediţie, evenimentul vă propune:

♥ momente artistice memorabile cu talentaţii si minunaţii tineri din cadrul trupei Alfa Band
♥ licitația lucrărilor de artă (toate fondurile obținute merg în sprijinul copiilor)
♥ lounge – atmosferă plăcută, mâncare autentică şi o selecţie de vinuri bune
♥ tombolă cu premii deosebite

Gazda evenimentului va fi actorul Bogdan Bob Rădulescu.

Copiii și tinerii pentru care existăm au nevoie de noi, de voi. Doar împreună putem avea un impact real în viața lor.
”Încântă-ți ochii și sufletul, bucură-te de artă și frumos, șterge lacrimi, schimbă vieți” este motto-ul evenimentului!

Intrarea este liberă!

Un moment deosebit al serii va fi recitalul la harpă al profesoarei Anca Jilovan.
Ce poate fi mai potrivit la un eveniment de suflet ca un moment plin de emoție pus în scenă de Anca Jilovan și harpa ei “fermecată”: “Mă numesc Anca Jilovan, cânt la harpă de la vârsta de 11 ani, iar această pasiune a venit din dorința de a transmite și exterioriza ceea ce era în interiorul meu. Am căutat mult timp un instrument care să mă reprezinte, mama mea mă împingea spre chitară, dar eu simțeam să fac altceva, ceva mai special pentru mine. Am purtat o conversație cu unchiul meu care cânta la filarmonică și mi-a sugerat harpa, iar eu am știut că este instrumentul perfect și potrivit. Știam de harpă de când eram mică de la televizor, încă de atunci m-a fascinat, dar nu mi-am putut imagina că acest instrument cu sunet divin este unul atât de mare și suav și, în opinia mea, este un instrument care exprimă multă feminitate. Acum predau harpă la liceul de muzică din Cluj Napoca și mă bucur că pot împărtăși pasiunea și experienţa acumulată copiilor, care apreciază și își doresc să cunoască acest instrument.”

Despre Asociația Alfa Grup. Suntem o mana de oameni cu dorinta sincera de a ne ajuta semenii. Astfel, am inceput cu cativa ani in urma cu actiuni de ajutorare, in special adresate familiilor sarace si copiilor de romi de la sate.

Din vara anului 2013, de inima noastra s-au lipit copilasii si tinerii pentru care nu lupta nimeni: cei abuzati, cei abandonati sau fara apartinatori, aflati in spitalele de copii  din Cluj, precum si cei institutionalizati in orfelinate.

Programele pe care le avem momentan in desfasurare sunt: Alfa Band Musical (adresat copiilor si tinerilor institutionalizati cu abilitati artistice, facilitandu-le accesul la cursuri de canto, instrumente etc.); Familii de Suflet (faciliteaza crearea unei legaturi de lunga durata intre un copil institutionalizat si o familie. Este o relatie independenta de adoptie sau plasament maternal); RAZA (adresat tinerilor care parasesc sistemul de protectie de stat si celor de la sate care isi continua studiile  – 7 tineri beneficiari); Schimba Vieti (Adresat copiilor institutionalizati in centrele de plasament sau casele familiale din Cluj Napoca)

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin