Eveniment editorial prezentat în biserică

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Un ghid istoric dedicat celor ce şi-au adus aportul la Marea Unire de la 1 Decembrie 1818 şi care se odihnesc în cimitirele clujene va fi prezentat duminică, 18 noiembrie, ora 17:00, în Biserica Parohială de pe strada Govora nr 19.

Lucrarea semnată de mănăşturenii Ioan Ciorca şi Vasile Lechinţan va fi prezentată de către pr. paroh Dan Hognogi, epigramistul Eugen Albu şi profesorul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici.

Cei prezenţi se vor putea bucura şi de vizionarea scurtmetrajului „Panteonul Transilvaniei şi Unirea”, un documentar ce surprinde aspecte din viaţa a peste 40 de personalităţi care au participat direct la Marea Unire sau au avut funcţii ori roluri importante în preajma sau după marele eveniment.

Evenimentul, organizat în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918, din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului, completează seria de lucrări pe care scriitorul Ioan Ciorca şi istoricul arhivist dr. Vasile Lechinţan au dedicat-o Unirii de la Alba Iulia.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin