Eu chiar aș vrea să rămân copil pentru totdeauna

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Copilăria

Gabor Bogdan
 cl a – III-a A, Șc.Iuliu Hațieganu-Cluj
Inv. Tritean Alexandra

  Copilăria este un tărâm magic, cu multă sinceritate, adevăr și ficțiune. Este tot ce își dorește o persoană. Un lucru important în viaţă este copilăria. Da, chiar foarte important pentru toată lumea. Și bunicii la rândul lor au trecut prin asta, dorind la bătrânețe să fie din nou copil, şi se gândeste ,,Ce mi-aș dori să fiu din nou copil așa ca tine. Cred că aș fi cel mai fericit om de pe Pământ. “Dar asta nu se mai poate. Încă speră să fie copil, speră să se joace șotron, speră să deseneze în cărțile colorate, să iasă în cluburi ca un adolescent, să fie mângaiat la rândul lor de bunici, și să primească bani de buzunar de la cei dragi. Dar nu, asta nu se mai poate. Și totuşi, din asta învăţăm că trebuie să ne bucurăm de copilărie cât avem timp, pentru că ce e bine trece repede, și nu vrem să stricăm o copilărie frumoasă.

Când ești copil chiar vrei să faci lucrurile pe care le fac cei mari, dar când ești mare vrei să le repeți pe cele din copilărie. Trebuie să faci lucrurile la timpul potrivit, pentru că nu o să ajungi acolo să joci şotron la bătrânete.

 Cu toții o știm, dar în mare parte nu respectăm. Chiar ştim şi realizăm că nu e bine. Chiar dacă nu e bine, unii dintre noi COPIII o fac. Nu le pasă că își strică copilăria, chiar nu realizează îndeajuns, dar nu putem schimba. Asta e realitatea.

Copilăria este singurul moment din viață în care trăiești totul la maxim. Chiar dacă păriții te ceartă când ești copil sau iei o notă mică și ești pedepsit, trebuie să ne gândim că atunci când crești şi devii adult, nu va mai fi nimeni care îți va spune: “Ești pedepsit. Termină odată. Nu te mai certa. Nu mai comenta” … Nu va fi nimeni să-ţi spună asta. Tu vei ajunge la rândul tău să fii părinte şi vei vedea cum e să ai un copil, căruia să-i porți grija, făcând la fel cum au făcut părinții tăi.

  Eu chiar aș vrea să rămân copil pentru totdeauna, să mă bucur de copilărie, să fiu alintat, aș vrea ca mama să rămână mamă, tatăl să rămână tată, să nu devină bunic şi bunică, iar eu să rămân prințul lor iubit, dar cu toții știm că nu se poate, eu voi ajuge părinte de copii, și dacă nu voi rămâne pe veci copil, știu că voi retrăi copilăria, cu ochi și suflet de părinte.

Chiar dacă “Moș Crăciun” și “Iepurașul” nu vor mai veni pe la mine să-mi aducă cadouri, vor veni la copii mei, care se vor bucura la fel de mult cum am făcut-o cândva.

Chiar dacă nu voi mai primi cadouri de la părinti de 1 Iunie, ştiu sigur că eu voi face la rândul meu cadouri copiilor mei, care vor fi încântați cum am fost și eu odată. Chiar dacă nu îi voi mai face mamei felicitări la școală, știu că eu am să primesc de la copii mei. Dacă eu nu am avut tot ce mi-am dorit cândva, promit ca copiilor mei să le dăruiesc tot ce-și doresc, pentru ca fericirea lor te năvălește și pe tine.

Copilăria este sentimentul în care trăiești majoritatea clipelor importante din viață. Prima ta notă mică este în copilărie, primul geam spart, prima minciună, dezvoltarea corpului, a minții, creșterea, maturitatea, toate acestea se produc în copilărie. De aceea noi o iubim și este prietena noatră cea mai bună! Trăiţi-vă copilăria cât mai aveți timp, iar dacă nu, o să vă pară rău mai târziu, când nu veți mai putea da timpul înapoi.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin