”Cavalerii Florilor de Prun”

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Motto: ”La 4-0 Arrigo Sacchi a ieşit la marginea terenului și le-a făcut semn jucătorilor” – Gavril Balint

”CAVALERII  FLORILOR DE PRUN” !

La zi(d) în fotbalul mondial!
Preludiu: LA ZI –  Supercupa la fotbal:

Supercupa Angliei: Chelsea – Arsenal
Supercupa Germaniei: Bayern – Borussia
Supercupa Frantei: PSG – Monaco
Supercupa Italiei: Juventus – Lazio
Supercupa Spaniei: Real Madrid – Barcelona…

Supercupa României: Viitorul Ovidiu – FC Voluntari !

Expozițiunea – Barajul de promovare.

”U”  Cluj – simbolul unor inimi românești (în perioada în care nu este vândută unor prinți ai gunoaielor, fugiţi din țară de mari patrihoți ce erau) a spulberat Lăpuşul Tg. Lăpus cu un scor fluviu, 8-0. Cel despre care Adrian Porumboiu (tatăl regizorului pentru antimicrobiști) spunea acum câţiva ani că este cel mai valoros fotbalist român – Dorian Goga a dat nu mai puţin de 4 goluri (dacă nu le-a dat prin Europa bine şi-n poarta Lăpuşului). Un gol a dat Darius Hâmpea o mare speranță a fotbalului clujean, unul dintre cei mai simpatici jucători, care poartă numele unuia din rugbyştii reprezentativi ai oraşului. Sperăm să ajungă mai cunoscut decât tatăl lui! Două goluri a dat Lemac şi un gol Takacs, le urăm succes şi lor. În ceea ce îi priveşte pe lăpuşeni, sigur scorul i-a întristat. Sigur, nu i-a întristat atât de tare cât îngheţurile de primăvară care au distrus florile pomilor fructiferi, în special florile de prun. Vitejilor războinici japonezi li se spunea de altfel (pasionații de istorie știu) – ”Cavalerii florilor de cireş”, iar vitejilor fotbalişti ai Lăpuşului – ”Cavalerii florilor de prun”. A fost legenda şi tăria din toate timpurile a fotbaliştilor români (pasionații de sport ştiu) până în zilele noastre, minunat fiind cântecul ”Hai Steaua!” – interpretat de Gabi Torje în vana de baie, deschisul uşilor de bloc cu capul – autor Gabi Tamaş, plonjonul în cap pe beton a eternei speranţe Vlad Chiricheş şi vai, minunatele exemple ar putea continua.

Intriga În rândul ”Cavalerilor florilor de prun” este şi o excepție, unul dintre jucători, de o culoare pe care nu o precizăm pentru a nu fi acuzaţi de rasism, şi-a cumpărat de la Lidl – Tg. Lăpuş (reclama neintenţionată), cu o zi înainte de baraj 12 beri şi două sticle de vin. Probabil pentru încălzirea înainte de meci. Dar, nu-i așa, scorul nu este important, frumusețea spectacolului contează și îi dorim divizionarei județene (trist să îi spunem așa, U Cluj încă de pe acum succes în Liga a III-a).

Desfăşurarea acţiunii (partea cea mai întinsă, care cuprinde faptele, întâmplările determinate de intrigă) :  U Cluj – Lăpușul 8-0

Punctul culminant: Unii oameni (foarte serioşi şi de bună credință) din Tg. Lăpuş spun că  mai bine ar vrea să câştige U Cluj pentru că ar trebui să revină acolo unde îi este locul  (am scris şi înainte de meci) că e echipa fanion a României! Locul lor este în Liga 1. Problema aceasta ar trebui să şi-o pună însă conducătorii oraşului Cluj.
Scorul reflectă doar în mică măsură diferența de potențial – Tg. Lăpuş este un orăşel cu cca 12.000 de locuitori din care jumătate sunt plecaţi la lucru afară, iar Clujul are un bazin urban estimat la cca 600.000 de locuitori adică de peste 100 de ori mai mult. Raportul economic este şi mai mare.  Remarcabil, echipa de fotbal din Tg. Lăpuş trăieste datorită banilor pe care unii localnici îi trimit acasă. U Cluj nu beneficiază în schimb de generozitatea acestor mulţi bogati ai Clujului care şi-au făcut averile cu inteligență și un ”sistem relaţional” performant aici .

Deznodământul (ultima parte, care cuprinde sfârşitul acţiunii, al evenimentelor). ”Va fi o onoare pentru noi să jucăm pe Cluj Arena. Sperăm să fie un meci frumos și să nu ne facem de râs ”.
Chiar dacă v-ați făcut… important este principiul olimpic, ”important este să participi”, valoarea educațională a sportului, puterea morală pe care o degajă, lecţia de generozitate și patriotism local pe care o dau ”bogații” voștri și frumusețea galeriilor.  Respect și succes !

Râsul ar fi bine să însemne doar bucurie și generozitate, fericire, plăcerea de a trăi și  nu umilință.

PS: Despre Motto  – ”La 4-0 Arrigo Sacchi a ieşit la marginea terenului și le-a făcut semn jucătorilor” –  Gavril Balint”.  ”Sacchi nu a jucat fotbal la nivel profesionist niciodată, iar înainte de a fi antrenor a fost vânzător de pantofi. Acest lucru a condus la citatul său faimos pentru cei care se îndoiau de calitățile sale: „Nu mi-am dat seama că pentru de a deveni jocheu trebuie să fi fost cal înainte”- Wiki. Sacchii a intrat în istorie ca unul dintre marii antrenori ai planetei. Papi, Neluțu, Guga, Emiluțu, Duțu ați înteles?

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin